04 Eylül 2015 18:48

İngiltere Başbakanı: Katalonya bağımsızlık ilan ederse AB dışında kalır

Paylaş

İngiltere Başbakanı David Cameron, Madrid’de İspanyol mevkidaşı Mariano Rajoy ile bir araya geldi. Cameron Katalonya'nın bağımsızlık talebine ilişkin, “Eğer bir ülkenin bir parçası o devletten ayrılığını ilan ederse, artık Avrupa Birliği’ne dahil olmaz ve tekrar AB’ye girebilmek için diğer aday ülkelerin arkasında sıraya geçmesi gerekir. Bu Avrupa Komisyonu’nun ve tüm Avrupa’da herhangi bir anayasa uzmanının görüşüdür” ifadelerini kullandı.

David Cameron, İspanya’nın İngiltere gibi uzun bir tarihe sahip ülke olduğunu vurgulayarak, “Eğer bir mesaj vermem gerekseydi, İngiltere’deki ile aynı olurdu. Biz birlikte daha iyi, güçlü ve müreffehiz. Birlikte olmamız lazım.” dedi.

27 Eylül’de Katalonya’da bölgesel seçimler yapılacak. Katalan lider Artur Mas’ın başını çektiği bağımsızlık yanlıları, bu seçimleri İspanya’dan tek taraflı bağımsızlık ilan etmek için bir güvenoyu olarak görüyor.

Mariano Rajoy ile David Cameron’un Başbakanlık Sarayı Moncloa’daki görüşmesinden birkaç saat önce bir etkinlikte konuşan Artur Mas, Katalonya’nın bağımsız olması halinde AB üyesi olarak devam edeceğini bir kez daha tekrarladı. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Nusaybin'de bir genç polis kurşunuyla yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Gibi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa