04 Eylül 2015 18:40

Nusaybin'de bir genç polis kurşunuyla yaşamını yitirdi

Nusaybin'de hendekler kapatılırken polisin rastgele ateş açtığı iddia edildi. Açılan ateş sonucu yaralanan Lokman Süne isimle genç kurtarılamadı.

Paylaş

Mardin'in Nusaybin ilçesi Yenişehir Mahallesi Yavuz Selim Sokak'ta daha önce polis saldırılarına ve ev baskınlarına karşı kazılan hendekleri kapatmak isteyen polisler zırhlı kepçe ve akrep tipi zırhlı araçlarla sokağa girdi.

DİHA'nın haberine göre hendeklerin kapatılması sırasında polislerin çevreye rastgele açtığı ateş sonucu sokakta bulunan Lokman Süne isimli genç karnından ağır yaralandı. Polisler saldırıyı protesto eden yurttaşların tepkileri üzerine geri çekilmek zorunda kaldı.

Polis saldırısında ağır yaralanan 22 yaşındaki Süne, ambulansla Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Süre'nin hastane girişinde ambulanstan indirildiği esnada bir polisin kafasına tekme attığı iddia edildi. Ameliyata alınan Süre tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

DİHA'ya konuşan Süne'nin babası çocuğunun herhangi bir eylemde bulunmadığını söyleyerek "Bu açık bir katliamdır. Bu ne adaletsizlik bu ne hukuksuzluktur. Artık barış, huzur ve çözüm istiyoruz. Benim oğlum diğer insanların evlatları gibi yaşamını yitirdi. Tüm Kürt halkının başı sağolsun."dedi.

2 çocuk babası olduğu belirtilen Süne'nin cenazesi otopsi için Diyarbakır'a gönderildi. Süne'nin otopsisinin Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılacağı öğrenildi. Süne'nin cenazesi otopsi işlemleri ardından Nusaybin'de toprağa verilecek.

DHA: YDG-H'LİLER ATEŞ AÇTI

Doğan Haber Ajansı ise ekiplerin hendekleri kapattığı sırada YDG-H'lilerin ateş açtığını belirtti. Habere göre polisin de karşılık vermesi üzerine bir süre çatışma yaşandı. Çatışma sırasında 1 kişi yaralandı. Yaralanan kişi bölgeye çağırılan ambulansla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı. Daha sonra mahalleden bir süre silah sesleri geldi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tarım Bakanlığı'nda daire başkanlığı yapan Kaycıoğlu'dan 'kimyasal' çağrısı!

SONRAKİ HABER

İngiltere Başbakanı: Katalonya bağımsızlık ilan ederse AB dışında kalır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...