04 Eylül 2015 14:42

Ethem Sarısülük'ün ailesine silahlı tehdit

Ankara'da Gezi Direnişi sırasında öldürülen Ethem Sarısülük'ün kardeşi Mustafa Sarsülük, ailesinin silah gösterilerek tehdit edildiğini açıkladı.

Paylaş

Ankara'da Gezi Direnişi sırasında öldürülen Ethem Sarısülük'ün kardeşi Mustafa Sarsülük, ailesinin 3 kişi tarafından silah gösterilerek tehdit edildiğini açıkladı.

Mustafa sarısülük twitter adresinden yaptığı açıklamada "Dün akşam saatlerinde katil polis tahliye kararı verilmesinden sonra batıkent deki evimize giderken saat 21:00 sularında küçük kardeşimizin yolunu kesen 3 kişi silah göstererek''aklınızı başınıza alın artık bu davavı büyütmeyin sizin de sonunuz öyle olur''diyerek tehdit edildiğini yazdı.

Mustafa Sarısülük can güvenliklerinin kalmadığını söyledi.

Peki dava sürecinde neler yaşanmıştı? Davanın 3 Eylül 2014’te görülen karar duruşmasında, polis memuru Şahbaz’a ‘olası kasıt’ ve ‘ağır tahrik’ indirimleri uygulanarak yedi yıl dokuz ay 10 gün hapis cezası verilmişti.Yargıtay başsavcılığı cezayı az bulmuştu.

Ankara Valiliği ise tutuklu olarak yargılanan Şahbaz’ın cezaevinden adliyeye getirilip götürülmesi sırasında saldırıya uğrayabileceği ve ‘kaçırılıp öldürülebileceği‘ gerekçesiyle davanın taşınmasını talep etmişti. Dava Aksaray’a taşındıkta sonra karara bir alt madde ekleyerek Şahbaz’ın dün tahliyesine karar vemişti. (HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

Gözaltında polis şiddeti

SONRAKİ HABER

Tacikistan'da silahlı saldırı: 8 polis yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...