04 Eylül 2015 13:54

Sarısülük’ü öldüren Ahmet Şahbaz'ın tahliyesine itiraz edildi

Sarısülük ailesi, Polis Ahmet Şahbaz’ın tahliyesine itiraz etti. Bir üst mahkeme olan Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yapılan itirazda Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından verilen nakil kararı ile birlikte yargılama yetkisinin Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nden alınarak Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi’ne verildiği ve bu durumda Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yargılama yapma yetkisi ve görevi bulunmadığı kaydedildi.

Paylaş

Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar, Gezi direnişi sırasında Ethem Sarısülük’ü katleden polis Ahmet Şahbaz’a ilişkin Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen tahliye kararına itiraz etti.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen itiraz dilekçesinde, Yargıtay 5. Ceza Dairesinin 31 Ağustos 2015 tarihli kararıyla dava dosyasının Aksaray’a gönderilmesinin ardından Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinin yargılama yapma yetkisi ve görevinin kesin olarak ortadan kalktığı hatırlatıldı.

‘MAHKEMENİN YETKİSİ YOK’
Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinin yetkisiz ve görevsiz olduğunu vurgulayan Bayraktar, mahkemenin nakline karar verilen dosyanın mahkemeye gelmesini dahi beklemeden, Yargıtayın nakil kararını UYAP’tan indirdiğini ve gölge bir dosya oluşturarak 3 Eylül günü yasa dışı bir duruşma açtığını vurguladı. Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından verilen nakil kararı ile birlikte yargılama yetkisinin Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinden alınarak Aksaray Ağır Ceza Mahkemesine verildiğini söyleyen Bayraktar, bu durumda Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinin 31 Ağustos 2015 tarihinden itibaren yargılama ve duruşma yapma yetkisi ve görevi bulunmadığını belirtti. Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinin söz konusu kararda yaptığı hukuksuzluğu itiraf ettiğine de dikkat çeken  Bayraktar, “Mahkeme heyeti de korsan duruşmada vermiş olduğu kararda ‘emniyet ve jandarma birimlerine, davanın nakli sebebiyle duruşma yapılmayacağı hususunun bildirilmesine’ şeklinde bir ibare kullanmış, farkında olmadan yaptığı eylemin yasa dışı olduğunu tevilli olarak ikrar etmiştir” dedi.
Ayrıca davanın tensip zaptında 4 Eylül 2015 tarihinin ikinci inceleme günü olduğu, ancak mahkeme heyetinin 3 Eylül 2015 gününde “korsan bir duruşma” yaptığına da vurgu yapan Bayraktar, “Korsan duruşma tutanağına yazılan ‘Belirli gün ve saatte 1. celse açıldı’ ibaresi gerçek dışıdır. 03 Eylül 2015 günü belirli gün değildir. Duruşmanın 03 Eylül 2015 günü yapılacağına dair önceden taraflara tebliğ edilmiş bir karar yoktur” diye devam etti.
Mahkeme heyetinin görevini kötüye kullandığını dile getiren Bayraktar, bu nedenle Şahbaz’ın tahliye kararının kaldırılmasının talep etti. (DİHA)

Sarısülük'ün Avukatı Kazım Bayraktar: Organize ilişkiler sonucu Ahmet Şahbaz serbest bırakıldı

ÖNCEKİ HABER

HDP, grup toplantısını Cizre'de yapacak

SONRAKİ HABER

Antalya'da 23 bin 800 seçmenin kaydının silindiği iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...