04 Eylül 2015 13:33

Altın Portakal Film Festivali Kasım sonuna ertelendi

Antalya Uluslararası Altın Portakal Film Festivali ve Antalya Piyano Festivali seçimler ve G-20 Zirvesi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Paylaş

Altın Portakal Film Festivali’nin 29 Kasım-6 Aralık tarihleri arasında düzenleneceği duyuruldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Antalya Film Festivali Başkanı Menderes Türel’in yazılı açıklamasında hayata anlam katan sanata ve sinema ile müziğe hak ettiği ilgiyi gösterebilmek için gayret gösterdikleri belirtildi.  
52. kez gerçekleştirilecek film festivali 1981'den beri ekim ayının ilk haftasında düzenlenirken bu yıl kasım ayının sonunda başlayıp aralık ayının ilk haftasında bitecek. Türel tarafından yapılan açıklamada 16. Uluslararası Piyano Festivali’nin de 17 Kasım’da başlayacağı kaydedilirken, ertelenme sebepleri şöyle sıralandı; "Kasım başında ülkece sandığa gideceğiz.’ Festivalin ertelenme sebebi olarak seçimler gösterilirken Antalya’da 15-16 Kasım tarihleri arasında G-20 zirvesinin düzenlenmesi sebep olarak gösterilirken, ‘Bu iki büyük organizasyon nedeniyle tarihlerde yaptığımız değişiklikler kaçınılmaz idi."

Bu yıldan itibaren film festivalinin merkezinin Atatürk Kültür Merkezi binası olacağı belirtilen açıklamada Uluslararası Yarışma, Ulusal Yarışma, Kısa Metrajlı Film Yarışması’nın olacağı ve Türkiye’deki film üretimini desteklemek amacıyla Film Forum düzenleneceği ifade edildi..

52. Uluslararası Antalya Film Festivali, yarışma için başvuruları ise 11 Eylül 2015 tarihinden itibaren festivalin www.antalyaff.com adresi üzerinden kabul etmeye başlayacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

JINHA muhabiri Tekin serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

HDP'li vekiller Milliyet'in hedefinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...