04 Eylül 2015 13:11

Guardian: İngiliz gazeteciler sınır dışı edilecek

Paylaş

İngiliz Guardian gazetesi önceki gün serbest bırakılan ABD merkezli haber sitesi Vice News Çalışanı Gazeteciler Jake Hanrahan ve Philip Pendlebury’nin sınır dışı edileceklerini yazdı.

Gazetenin iç sayfalarındaki haber Guardian’ın İstanbul’daki Muhabiri Constanze Letsch ile Jasper Jackson ve Kevin Rawlinson’ın imzasını taşıyor. Vice News Muhabiri Jake Hanrahan ve Kameramanı Philip Pendlebury, “Silahlı örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” ile suçlanmışlardı. Geçen hafta perşembe günü gözaltına alınan gazeteciler, pazartesi günü tutuklanmalarının ardından önceki gün serbest bırakılmışlardı.

Guardian, İngiliz gazetecilerin “Bir terör örgütü için çalışmakla” suçlandıklarını belirtiyor ve onların Iraklı tercümanları Muhammed İsmail Resul’un ise tutukluluk halinin sürdüğünü hatırlatıyor.

TÜRKİYE’DEN AYRILABİLİRLER

Gazetecilerin avukatı Ahmet Ay ise Guardian’a yaptığı açıklamada, gazetecilerin Türkiye’den ayrılabileceklerini söylemiş. Ay, gazetecilere yönelik suçlamaların düşürülmediğini de eklemiş. Ay’a göre, sorgusu süren Muhammed İsmail Resul’un da “kısa süre içinde” serbest bırakılması bekleniyor. (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Macaristan’da tren krizi sürüyor

SONRAKİ HABER

JINHA muhabiri Tekin serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa