04 Eylül 2015 08:00

Dersim kent merkezinde çatışma

Dersim'de karakola yönelik saldırının ardından polisler kent merkezini yaylım ateşine tuttu, 4 yurttaş yaralandı. Bir HPG'li ile bir polisin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Paylaş

Dersim'de saat 11.30 civarlarında Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Şehit Naif Karabulut Karakolu'na HPG'liler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildi. Özel harekat timleri ve polislerin karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada, 15 yaşındaki çocuk ağır olmak üzere 4 sivil yaralandı. Çatışma sırasında Murat Savaş Kale adında bir polis ve 1 HPG'li hayatını kaybederken, 3 polisin ise ağır yaralandığı belirtildi.

Karakol önünde uzun süre çatışmaya giren HPG'lilerden biri yaşamını yitirirken diğeri yaralandı. Gerillaların yanına yaklaşmak isteyen halkın üzerine rastgele ateş açılan zırhlı araçlardan halka hakaretlerde bulunuldu.

Uzun süre karakol önünde yaralı ve yaşamını yitiren gerillaya kimseyi yaklaştırmayan özel timler ve polisler, havaya ateş açtı. Yaralı HPG'li ile yaşamını yitiren HPG'linin cenazesi, Dersim Milletvekili Alican Önlü ve Dersim Belediyesi Eş Başkanı Nurhayat Altun'un aracılığı ile ambulans eşliğinde Dersim Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Görüntü: Kemal Özer.

ESNAF KEPENK KAPATTI
Kent merkezi zırhlı araçlarla polis ablukasına alınırken, kente giriş çıkışlar yasaklandı. Kentte esnaf kepenk kapatırken, yurttaşların ara sokaklarda bekleyişi devam ediyor.

Öte yandan Günel Sokak'ta diğer yurttaşlarla bekleyen Ali Toğluk adlı kişinin polisler tarafından gözaltına alındığı, bu sırada polislere tepki gösteren yurttaşlara ise polisin uzun namlulu silahlar doğrulttuğu belirtildi. Gözaltına alınan Toğluk'un İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi. Yaralı olan 3 polis ve 1 HPG'linin Dersim Devlet Hastanesi'nde tedavileri devam ediyor.

VİDEO: Dersim'de halkın tepki gösterdiği polis havaya ateş açtı

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI
Tunceli Valiliğinin çatışmaya dair açıklaması ise şöyle:

"04 Eylül 2015 günü saat 11.20 sıralarında 2 Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu tarafından Merkez Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi Amirliği'ne el bombası ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuş, güvenlik güçlerimizce anında karşılık verilen saldırıda 1 terörist ölü 1 terörist ise ağır yaralı olarak ele geçirilmiştir. Saldırı esnasında 1 polis memuru ve 1 vatandaşımız ağır yaralı olarak Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, polis memuru yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olurken, yaralı vatandaşlarımızın tedavisine devam edilmektedir. Saldırı sonrası geniş çaplı operasyon başlatılmıştır."  (DERSİM)

ÖNCEKİ HABER

Veregoz'a tüm yollar kapalı

SONRAKİ HABER

Hakkari ve Ağrı'da 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilanları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...