04 Eylül 2015 00:55

UNO’da işçi kıyımı devam ediyor

Paylaş

Haşim DEMİR
İstanbul

UNO’da patron ve Öz Gıda-İş arasında imzalanan sözleşmeye tepki gösteren, referandumla başka bir sendikaya geçme fikrini yüksek sesle tartışan işçiler bir bir işten atılıyor. Şu ana kadar 9 işçi “Çay molasında geciktin, performansın düşük” gibi iddialar ileri sürülerek işten atılırken, işçiler işten atmalardan patron kadar Öz Gıda-İş’i de sorumlu tutuyor. 

Biz de işten atılan bir grup işçiyle bir araya geldik. İşten atılan işçilerle, işçi kıyımının nedenleri ve önümüzdeki süreçte nasıl bir mücadele yürütecekleri üzerine görüştük:

BU KADAR UCUZ İŞTEN ATMA OLUR MU?

İrfan Çak (7 yıl 4 ay 10 günlük işçi):  Ben 7.5 yıla yakındır UNO’da çalışıyorum. 7 yıl boyunca çok şey yaşadım, çok şey gördüm. Ben daha önce sendika temsilciliğine aday oldum. Sendika temsilciliğinde iki arkadaşım istifa edince sıralamada temsilci olma sırası bana geldi. Sıranın bana geldiğini gören Öz Gıda-İş Pendik şube yöneticileri harekete geçerek beni işten çıkardılar. Bunun en önemli nedeni benim  imzalanan 3. dönem toplusözleşmesine itiraz etmem, DİSK Gıda-İş’e geçme fikrini  tartışmamdır. Ne olursa olsun işçinin örgütü olduğunu söyleyen bir sendika bunu yapamaz. Ama maalesef  Öz Gıda-İş bunu hep yapıyor. Öz Gıda-İş işçilerin çıkarını temel alacağına UNO patronunun çıkarlarını temel alıyor. Ayrıca daha önce ben şirket aleyhine şahitlik yaptım.  Bunun intikamı olarak da benim çay molalarımı ve yemek molalarımı da bahane eden patron ve onun temsilcileri benden savunma yazmamı isteyerek işten attı. Bu yolla bizi hizaya getirmeyi, muhalefet hareketinde bulunmamamızı istiyorlar. Bu kadar ucuz işten atma olur mu? Sendikanın ücret zammına itiraz etmek bile işten atma sebebi sayılıyor. Sendika iş birlikçisi bazı kişilerden aldıkları bilgilerle bizim işimize son verdiler. Ama ben de işten atılan diğer arkadaşlarımda biliyor ki asıl işten atılma nedenimiz sendikamızı sorgulamamız ve DİSK- Gıda-İş’le ilişki kurmamızdır. Ben baştan beri bu sendikal bilinç ve örgütlülük düzeyinde olsaydım kesinlikle Öz Gıda-İş’e üye olmazdım. Çünkü Öz Gıda-İş tamamen patron sendikasıdır. İşçi kıyımının ve hak gasplarının da baş sorumlusudur. 

SENDİKA TEMSİLCİLERİ İLE TARTIŞTIM İŞİMDEN OLDUM

Metin Koçak (5 yıl 1 ay 10 günlük işçi): Daha önceki TİS görüşmelerinde gözlemcilik yaptım. TİS görüşmelerinde bir çok şeye hep itiraz ettim. Haksızlıklara ve hukuksuzluklara müdahale ettim.  Patron ve onun temsilcilerinin düşük zam tekliflerine karşı mücadele ettim, itirazlarda bulundum. İşçi arkadaşlarımın haklı taleplerinde ısrarlı oldum. TİS görüşmelerinde de sert tartışmalarım oldu. Ayrıca sendika başkanlığına da adaylığımı açıkladım. İyi bir ücret artışı sağlamadığı taktirde bu sendikayı bu işyerinden göndereceğimi söyledim. Bu söylemimin ardında Öz Gıda-İş yöneticileri bana tavır aldılar. 3. TİS Görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlanmasından 1.5 ay sonra beni işten çıkardılar. Bu sürede DİSK Gıda-İş’le ilişki kurduk diye işçi kıyımına başvurdular. Sendikanın amacı bizi dize getirmek ve patronla kol kola fabrikayı dikensiz gül bahçesine çevirmektir. UNO’da yeterli düzeyde bir sendikal bilinç ve örgütlülük olmadığı için bu kadar kolay bahanelerle bizi işten atıyorlar. UNO’da öncü kapasiteli işçilerin varlığı belirleyici olsaydı bunu kolay yapamazlardı. Şimdi Öz Gıda-İş’in korkusu budur. UNO işçileri DİSK/Gıda-İş’le ilişki kurar ve oraya geçmeye bir başlarlarsa biz bunu engelleyemeyiz deyip işçi kıyımına başladılar. Tartışan, sorgulayan işçi Öz Gıda-İş için tehlikelidir. İşçileri suni gerekçelerle, ücret ayarlamaları ile bölüyor Öz Gıda-İş. Bu ne biçim işçi sendikası? UNO patronun her dediğini yapan bir sendika istemiyoruz. UNO’da değişen budur. Aynı zamanda işe iade davası açtık, hukuk mücadelesi de  başlattık. Tüm işçi arkadaşlarımızı mücadeleci bir sendikal anlayışa kazanmak ve DİSK/Gıda-İş’te örgütlenmek için tüm gayretimizi göstereceğiz. 

BUNLAR İŞÇİ TEMSİLCİLERİ OLAMAZ

Erol Uğurlu (8 yıl 2 ay 10 günlük işçi):  İşten çıkarılmam sudan sebeplerle oldu. Sendika ve UNO patronu ve onun idari temsilcileri söz birliği etmişçesine hep çay ve yemek molalarını bahane edip bizi işten attı. Halbuki asıl işten çıkarılma sebebimiz, işçi temsilcilerinin ve sendika yöneticilerinin bizi iyi savunmamalarına itiraz etmemiz ve onların görevden alınmasını isteyip yeni bir genel kurulla yeni yönetim seçtirmeye yönelik çaba göstermemizdir. Ben 2014 yılına kadar lojistikte çalışıyordum. Daha sonra beni irademin dışında üretime verdiler. Ben bunu iyi değerlendirdim ve çok sayıda işçi arkadaşımla tartışıp onların fikirlerini aldım. Baktım ki işçilerin tümüne yakını Öz Gıda-İş’i patron yanlısı bir sendika olarak biliyor. Çünkü işyerine Öz Gıda-İş’i getiren Yıldız Holding patronu ve temsilcileridir. UNO patronunu savunuyorlar. Bunlar işçi temsilcileri olamaz. Bu durumu bir tehlike olarak gördükleri için tek tek bizi işten çıkarıyorlar.  Hiçbir TİS işçilerin lehine sonuçlanmadı. Biz size danışmadan TİS imzalamayız diyorlar, koşup UNO patronu ne diyorsa ona göre TİS imzalıyorlar. Tüm UNO işçilerine çağrım şudur. Bir an önce Öz Gıda-İş’ten istifa edip DİSK- Gıda-İş sendikasına üye olsunlar. Sınıfın çıkarlarını savunan bir sendika olarak DİSK/Gıda-İş’te örgütlenelim, patron sendikacılığını ayaklarımızın altında paspas edelim.

ÖNCEKİ HABER

Suriye’den ölüme giden karanlık yol

SONRAKİ HABER

Demokratik bir seçim istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...