04 Eylül 2015 00:50

Toprak 9.kez ateşle buluşuyor

Paylaş

Rahmi EMEÇ
Eskişehir

Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu 05 – 20 Eylül tarihlerinde 9. kez Eskişehirlilerle buluşuyor. Toprağın binlerce yıllık hikayesini sanat, bilim ve endüstri alanında günümüze ve geleceğe taşıyan sempozyumla ilgili konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, “ Sempozyumun canlı olmasının ve yurttaşlar tarafından sevilmesinin en önemli unsuru kent kimliği ve kent belleği ile bir arada olmasıdır” dedi. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu düzenleme komitesi adına konuşan Prof. Dr. Bilgehan Uzuner  de, “Bu yıl verimli ve güzel bir etkinliği ortaya çıkaracağız. 
Sempozyum şehrin her yerinde yaşamaya devam ediyor. Sempozyum ile geleceğe yatırım yapıyoruz. Bu yatırımlar gelecekteki nesillere katkı sağlayacak. Pişmiş Toprak Sempozyumu Türkiye’de ve Eskişehir’de en uzun süren ve direnen sempozyumlardan biri” diye konuştu.

Eti Biskivilerinin eski fabrika alanında yapılacak sempozyuma katılan sanatçılar şunlar: 

Arjantin – Vilma Villaverde, Almanya – Heike Haman ve Ayşegül Eren, Janponya - Mitsou Shoji, Taylant – Sukumarl Leksawat, Türkiye’den Pınar Genç, İlhan Marasalı, Birol Akalın, Enver Güner ve Betül Demir Karakaya. 

Sempozyumda heykel çalışmaları, 26 bildiri sunumu, sergiler, torna ve yemek yarışmaları gibi pek çok etkinlik gerçekleştirilirken ilk kez 40’ın üzerinde atölye, tasarımcı ve sanatçı bir araya gelerek Üretim Bandı adı ile bilişim teknolojisinden, tekstile, ahşaptan, resim ve fotoğrafa kadar pek çok alanda Eskişehir’in tasarımdaki yerini ve gücünü ortaya koyacaklar.

ÖNCEKİ HABER

Tahir Elçi soruyor: Gazeteciler örgüte yardım etmemişse,onlara tercümanlık edenin suçu ne?

SONRAKİ HABER

Geçmiş, kültür tarafından inşa edilen bir şeydir!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...