03 Eylül 2015 17:24

Altın Koza’da bu yıl konser yok

Paylaş

22. Altın Koza Film Festivali’nin programı düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı. Festival kapsamında bu yıl içinde bulunulan çatışmalı süreç nedeniyle konser düzenlenmeyeceği belirtildi. 

Festivalde bu yıl 876 bin TL’lik para ödülü dağıtılacağı açıklandı. Ümit Ünal’ın başkanlığını yapacağı, Mehmet Demirhan, Deniz Akçay Katıksız, Ali Düşenkalkar, Selen Uçer, Gökhan Atılmış ve Rahman Altın’dan oluşan jürinin seçtiği film 350 bin TL ve Altın Koza Heykeli’nin sahibi olacak. 

Festivalde “Yaşar Kemal: Çukurova’dan Dünya’ya Açılan Pencere” adlı etkinlikte Şubat ayında hayatını kaybeden usta yazar anılacak. Söyleşiye Yekta Kopan, Arif Keskiner, Osman Şahin ve Buket Uzuner katılacak. Altın Koza’da bu yıl ilk kez Adana konulu uzun metraj senaryo yarışması düzenlenecek. Erden Kıral, Füruzan, Işıl Özgentürk, Muzaffer İzgü ve Abdurrahman Keskiner’den oluşan jüri, Adana konulu en iyi senaryoyu seçecek. Engelli sinameseverler için özel bir salonun tahsis edileceği festivalde “Engelsiz Sinema” bölümünde 3 film gösterilecek. 

ÖMER ŞERİF, ALASYA VE TİLMAÇ ANILACAK

Festivalde her yıl olduğu gibi Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması’nda ödüller dağıtılacak. Her yıl verilen Onur Ödülleri, bu yıl Türker İnanoğlu, Ayşen Gruda, Aytaç Arman ve Sezen Cumhur Önal’a takdim edilecek. 

Festivaldeki “Anısına” isimli özel bölümde ise hayatını kaybeden Ömer Şerif, Francesco Rosi, Zeki Alasya, Sümer Tilmaç, Erol Büyükburç, Başar Sabuncu, Kenan Ormanlar’ın yer aldığı filmler gösterilecek. Yarışmaya başvuran 58 filmden 15’i festivalde yarışmaya hak kazandı. 14-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan Aktın Koza Film Festivali’nde; Emin Alper’in Abluka, Senem Tüzen’in Anayurdu, Nesli Çölgeçen’in Çalsın Sazlar, Tunç Davut’un Dolanma, Faruk Hacıhafızoğlu’nun Kar Korsanları, Çiğdem Sezgin’in Kasap Havası, Mehmet Eryılmaz’ın Misafir, Emine Emel Balcı’nın Nefesim Kesilene Kadar, Selim Evci’nin Saklı, Tolga Karaçelik’in Sarmaşık, Ahu Öztürk’ün Toz Bezi, Çağıl Nurhak Aydoğdu’nun Yarım, Görkem Yeltan’ın Yemekteydik Ve Karar Verdim, Barış Atay’ın Eksik ve Erden Kıral’ın Gece filmleri en iyi film ödülünü almak için yarışacak. (KÜLTÜR SERVİSİ) 

ÖNCEKİ HABER

‘Mor’ filmler bekleniyor

SONRAKİ HABER

‘TRT’deki sanatçı alımlarında torpil yapıldığı’ iddiası Meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa