03 Eylül 2015 11:07

Hakkari ormanları günlerdir yanıyor

Askerlerin bombardımanı sonucu Hakkari'nin Marinos bölgesinde iki gün önce çıkan yangın büyüyerek devam ediyor. Köylüler yapılan bombardımana tepki gösterdi.

Paylaş

Hakkari'ye 45 kilometre uzaklıktaki Marinos bölgesi Keha Hemzo (Çeltik) köyünde, askerlerin bombardımanından dolayı ormanlık alanda çıkan yangın büyüyor. İki gün önce helikopter ile yoğun bombardıman altına alınan ve Meskan Dağı tepesindeki karakoldan atılan obüs ile havan toplarından dolayı 5 noktada çıkan yangında, köylülerin geçim kaynağı olan 20 bini aşkın meyve ağacı tamamen kül oldu. Öte yandan ormanlık alanda yükselen dumanlardan dolayı köylülere ait binlerce bal arısı da telef oldu. Yangına hiçbir şekilde müdahale edilmezken, köylüler çaresiz bir şekilde yangının sönmesini bekliyor. 

DOĞA KATLİAMI

Giderek köy içine doğru ilerleyen yangın nedeniyle, ormanlık alandaki canlılar da öldü. Sık sık yapılan bombardımandan dolayı köydeki yurttaşlar yangına müdahale edemezken, bölgede bulunan vadilerde yayılan yangın rüzgarın etkisi ile büyüyor. Kilometrelerce uzaklıktan görünen dumanlar çevrede yaşayan yurttaşları da tedirgin ediyor.

'KÖYÜMÜZÜ TERK ETMEK ZORUNDA KALACAĞIZ' 

Köyde yaşayan Mahmut Temel adlı yurttaş, askerlerin bombardımanına tepki göstererek, çıkan yangından dolayı binlerce ağaçlarının yok olduğunu ve binlerce bal arısının yangından dolayı telef olduğunu aktardı. Yangına müdahale etmek istediklerini fakat yangının şiddetinden dolayı tekrar köye döndüklerini belirten Temel, "Yangın çok büyük ve 5 noktada devam ediyor. Yangını söndürme gücümüz yok. Kendi canımızı zor kurtardık. Böyle devam ederse yangın köyümüze de sıçrayacak ve köyü terk etmek zorunda kalacağız" diye belirtti. 

Köylülerin çığlıklarını kimsenin duymadığının altını çizen Temel, "Kimse yangını söndürmek için sesini çıkarmıyor. Bu yaşanan bombardımanın son bulmasını istiyoruz. Artık bu topraklarda savaş değil barışın hakim olmasını istiyoruz" dedi.  (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nü işgal etti

SONRAKİ HABER

Baba Kurdi: Çocuklarım ellerimin arasından kaydı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...