03 Eylül 2015 10:54

Kadınlar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nü işgal etti

Mersin'de Yeryüzü Kadınları Platformu üyesi bir grup kadın, kadın cinayetleri ve Suriyeli göçmenlerin ölümlerine tepki göstererek Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nü işgal etti. Binaya pankart asan kadınlar, yaklaşık 1 saat sonra yaka paça gözaltına alındı.

Paylaş

Mersin'in Akdeniz ilçesi Atatürk Caddesi 'ndeki il binasına giden Yeryüzü Kadınları Platformu üyeleri, ellerindeki katlanmış bez pankart ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ndeki özel kalem müdürlüğü odasına girdi. Binanın dış cephesini gören odanın penceresine 'Kadından sorunlu, çocuk katliamlarından sorumlu bakanlık istemiyoruz' ve 'Çocuk katilleri hesap verecek' yazılı pankartı asmaya çalışan kadınlara, güvenlik görevlisi ve personeller engel olmaya çalıştı. İl Müdürü Ömer Faruk Bilgin'in kendi odasında olduğu sırada yaşanan olayda, kadınlarla güvenlik görevlileri arasında bir süre arbede yaşandı.

Kapının kilitlenmesi üzerine olay yerine polis çağrıldı. Bunun üzerine kadınlar da avukat çağırdı. Bir süre il binası içinde 'Kadın cinayetleri politiktir' sloganları atan kadınlar, binadan çıkmak istedi. Polisin eyleme izin vermemesi üzerine kadınlar ve avukatları ile polisler arasında tartışma yaşandı. Direnmeye devam eden kadınlar, il binasına çağırılan çevik kuvvet polislerince yaka paça gözaltına alındı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

'Barış hem oğlumuzun hem en çok özlem duyduğumuz şeyin adıydı'

SONRAKİ HABER

Hakkari ormanları günlerdir yanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...