02 Eylül 2015 17:50

Yüksekova'da canlı kalkan alanında çatışma

Yüksekova'da canlı kalkan eyleminin devam ettiği Veregoz bölgesinde operasyona çıkan askerler ile HPG'liler arasından çatışma çıktı. Çatışma, eylemin yapıldığı bölgenin girişinde yoğunlaşırken, karakol ve taburlardan obüs, havan ve top atışı yapılıyor.

Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde canlı kalkan eyleminin sürdüğü Veregoz bölgesinde operasyona başlayan askerler ile HPG'liler arasında çatışma çıktı.

Onlarca zırhlı araçla öğlen saatlerinde Dağlıca (Oremar) bölgesine doğru operasyona çıkan askerler ile HPG'liler arasında Gulord (Gürkavak) köyü yakınlarında çatışma yaşandı. Çatışmalar özellikle canlı kalkan eylemcilerinin bulunduğu Veregoz bölgesinin giriş tarafı olan Gulord köyü yakınlarında yoğunlaşırken, bölgedeki Dağlıca, Kamışlı ve Yeşiltaş karakol ve taburları da söz konusu çatışma bölgesine obüs, havan ve top atışı yapıyor. Çatışmanın ardından Yüksekova Tugay Komutanlığı'ndan kalkan kobra tipi helikopterler de, Qele Reşke bölgesine yoğun bombardıman yapıyor. Bombalanan noktaların kimi bölgelerinde yangın çıkarken, çatışmalar yer yer devam ediyor.

Öte yandan Sinava (Kamışlı) köyünde bulunan Kamışlı Karakolu da bölgeye giriş çıkışları kapatırken, köylüler tarafından daha önce kullanılan alternatif yollar da zırhlı araçlar tarafından kapatıldı. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'Hükümetin yasa tasarısı, Katalonya'yı İspanya'dan uzaklaştırıyor'

SONRAKİ HABER

Ekvador’un at izi ve it izi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...