02 Eylül 2015 17:13

MGK'de 'seçim güvenliği' konuşuldu

Paylaş

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Toplantı 5,5 saat sürdü. Ak Saray'daki olağan toplantıya Orgeneral Hulusi Akar, ilk kez Genelkurmay Başkanı sıfatıyla katıldı.

İç ve dış gelişmelerin ele alındığı toplantıya geçici hükümetten Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Tuğrul Türkeş, İçişleri Bakanı Selami Altınok ve Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ilk kez katıldı. Öte yandan YAŞ toplantısı sonrasında Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı görevine gelen komutanlar da ilk kez MGK toplantısında yer aldı.

TOPLANTI SONRASI YAZILI AÇIKLAMA

MGK toplantısı sonrası yapılan açıklamada; "1 Kasım 2015 tarihinde icra edilecek genel seçimlerin huzur ve güven ortamı içinde gerçekleşmesi ve halkımızın iradesinin her türlü baskıdan uzak bir şekilde özgürce sandığa yansıması için alınacak tedbirler hakkında Kurul'a bilgi sunulmuştur" denildi.

"Irak ve Suriye'de konumlanan IŞİD ve diğer terör örgütleriyle mücadelenin aynı kararlılıkla yürütüleceği" belirtilen açıklamada, "Suriye sınırları içerisinde hayata geçirilecek 'terör örgütlerinden arındırılmış bölge' uygulamasının Suriye halkının hayat hakkının muhafazasında önemli bir rol oynayacağı ifade edilmiştir" denildi.

Açıklamada, "Bölücü terör örgütünün, vatandaşların ve güvenlik güçlerinin hayatlarına kasteden terör eylemlerinin, yurtiçinde ve yurtdışında, demokrasi bilincine sahip, insan hak ve özgürlüklerine saygılı tüm kesimlerce lanetlenmesi memnuniyetle karşılanmış ve terörle mücadele konusunda uluslararası kamuoyu ile yakın işbirliği yapılması gerektiği mütalaa edilmiştir" ifadesine yer verildi.

"Paralel Devlet Yapılanması'yla yurtiçinde ve yurtdışında, illegal ekonomik boyutu da dahil olmak üzere sürdürülmekte olan mücadelenin kararlılıkla devam ettirileceği" bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Demokratik bir hukuk devleti olan ülkemizde, kanun dışı hiçbir yapılanma ve eyleme müsaade edilmeyeceği, bu tür faaliyetler son buluncaya kadar mücadeleye devam edileceği ve bu mücadelenin hukuk çerçevesinde yürütüleceği ifade edilmiştir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çevirmen ve yazar Kazım Özdoğan yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Yatağını bulan nehrin dingin sesi: Hüseyin Korkankorkmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...