02 Eylül 2015 11:37

Adalar'da yasaksız, polissiz barış yürüyüşü

Paylaş

Adalar'da yasaksız, polissiz barış yürüyüşü daha yoldayken şenliğe dönüştü. 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Burgazada'da barış yürüyüşü gerçekleştirildi. Galata Ritim Atölyesi'nin katkıda bulunduğu yürüyüşe diğer adalardan ve İstanbul'dan da katılım vardı. Müzikle birlikte vatandaşlar, Burgazada İskelesinden Aya Nikola'ya kadar yürürken, Barış yürüyüşüne tek engel yolcu taşıyan faytonlar oldu, faytonların geçişi sırasında vatandaşlar bekleyerek yürüyüşe devam etti. Adalar Sokak Festivali kapsamında düzenlenen konserlerle 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlandı. 

Barış Bloku'na desteğini açıklayan 200 aydından biri olan Özcan Yurdalan da yürüyüşe katılanlar arasındaydı. Yurdalan, barış günüyle ilgili 'Dünyanın en büyük problemlerinden biri; barış ve kavuşma.' diyerek son 30 senedir süren savaşın, hepimizin canını ciddi biçimde sıktığını söyledi. Sadece ülkenin batısında, 3 yıla yakın süren ateşkes döneminde gerek gerillanın gerek askerin ölüm haberlerinin gelmemesinin topluma barışın nasıl birşey olduğunu gösterdiğine dikkati çeken Yurdalan, 'Barışı kalıcı kılmak, adil, eşit bir birlikteliğe ihtiyacımız var' dedi. 

Barış Bloku'nun bu anlamda önemli olduğunu aktaran Yurdalan, fiili ve güncel problemler açısından bloğun önemine şu sözleriyle devam etti: 'Önümüzdeki seçime giderken Blok'un barıştan yana ve tüm güçlerin birlikte duruşu son derece önemli. Bunu sağlamak için atılan adımlar, yapılan çağrılar barışı sadece bir fikir olarak değil de hakikaten vicdanlı insanların icabet edecekleri bir davet.' Özcan Yurdalan, 1 Eylül'ün nasıl kutlandığını da göstermesi açısından adadaki yürüyüşün çoluk çocuk beraber, şenlikli bir ortamda yapıldığını belirtti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Didim'de yasağa rağmen barışın sesi yükseldi

SONRAKİ HABER

Figen Yüksekdağ, Eltürk ailesini ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...