01 Eylül 2015 20:10

Öldürülmemek için çareyi sosyal medyada buldu

Şiddet gören ve Jandarma'nın kendini korumadığını belirten kadın, şiddet görüntülerini yayınladı, kadın örgütleri ve ÇHD'nin girişimiyle kurtuldu.

Paylaş

Aylardır, ayrılmak istediği eski sevgilisinin tacizine ve şiddetine uğrayan Kübra Yılmaz, defalarca Jandarmaya başvurmasına rağmen hiçbir sonuç alamayınca, çareyi yaşadıklarını sosyal medyada anlatıp, yardım istemekte buldu. “Eğer eve gelemeden morga gidersem, beni öldüren katilimi bilin, çünkü defalarca gittiğim Jandarma karakolu beni ciddiye almadı ve bana yardım etmedi” diyerek yaşadıklarını blogunda anlatan Yılmaz’ın anlattıkları şiddet gören kadınların adalet mekanizmaları tarafından nasıl korunmasız bırakıldığının tefrikası gibi.

Alanya’da yaşayan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Yılmaz, blogunda şiddete uğradığını gösteren kamera kayıtlarını ve fotoğrafları, aldığı darp raporlarını,  Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı’na yaptığı başvuru dilekçelerini yayınlayıp “Jandarma bana yardım etmiyor. Serdar Danacı denetim serbestlikte olduğu için ve haftanın birkaç günü karakola gidip imza attığı için, oradaki komutanları tanıdığı için, ona kimse bir şey demiyor” yazdı.

BÜTÜN BELGELER VAR, ADALET YOK, TEHDİT VAR!

“2014'de tanıştığım Serdar Danacı, benim eski erkek arkadaşım. Kendisinden ayrılmama rağmen benim peşimi bırakmıyor. Beni dışarıda darp ediyor, hakaretler ve tehditler ediyor, evime zorla giriyor, beni rehin alıyor evimde, taciz ediyor, telefonumu ve paramı çalıyor, kapıyı açmadığım için, kapımın önüne işeyip gidiyor. Artık tahammül edemiyorum hiçbir şeye. Adliyeye bile korkudan gidemiyorum şimdi evimden çıkıp, çünkü sürekli dışarıda beni bekliyor” diyerek uğradığı şiddeti ortaya koyan kadın jandarmadan gördüğü muameleyi ise şöyle anlatıyor:
“Jandarma çağırdım ama beni hastaneye götürmediler. Ramazan ayı olduğu için, sahur zamanı olduğu için, bizi uğraştırma diye kızdılar bana. İfademi değiştirmeye zorladılar. Sonra muz tarlaların içinde, araçta bana hakaret ettiler. ‘Şeytan diyor ki, bırak şunu burada’ dediler bana. Çok korktum beni gecenin bir vakti, tarlanın içinde bırakacaklar ve eve götürmeyecekler diye. Bana zoraki imza attırdılar ve hastaneye götürmediler.”

Kübra Yılmaz’a destek yine sosyal medya üzerinden olaydan haberdar olan kadın örgütlerinden ve avukatlardan geldi. Olay sosyal medyada çok yankı bulunca devreye giren ÇHD Alanya Şubesi twitter hesabından Yılmaz’ın güvenli bir yere götürüldüğünü ve yarın savcılığa suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı. Kadın örgütleri ise Kübra’yı yalnız bırakmamak için dayanışma çağrısı yaptı.

Kübra Yılmaz’ın yaşadıklarını şu linkten okuyabilirsiniz
http://www.kubray.com/2015/09/alanyada-kadina-iskence.html

SERDAR D. TUTUKLANDI
Kübra Yılmaz’ın kendisine şiddet uyguladığını ifade ettiği eski sevgilisi Serdar D., savcılıktaki ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece ‘adam yaralama ve darp’ suçlarından tutuklandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İçişleri Bakanı: Gerektiğinde çok şedit bir şekilde kafalarını ezeceğiz

SONRAKİ HABER

ORS'de grevi kırmaya çalışan patrona yanıt: Hepimiz birimiz birimiz hepimiz için

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...