01 Eylül 2015 16:25

Antep Barış Bloku: Savaşa ve ölümlere karşı sesimizi yükseltelim

Paylaş

Gaziantep’te emek örgütleri ve siyasi partiler tarafından oluşturulan Barış Bloku'nun çağrısıyla 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla eylem gerçekleştirildi. Yüzlerce kişi, AKP’nin savaş politikalarını protesto ederek 'Barış' talebini haykırdı.

Kırkayak Parkında toplanan kitle, “Sarayın savaşına karşı acil barış acil demokrasi” pankartıyla Yeşilsu Parkına kadar yürüdü.

Alkışlarla, zılgıtlarla, sloganlarla gerçekleştirilen eylemde, “barışın sesini yükseltelim”, “barış hemen şimdi”, “artık yeter” gibi dövizler taşındı. Yeşilsu Parkında Barış Bloku adına basın açıklamasını okuyan İHD Antep Şube Başkanı Hasan Önder Sulu, “Bu yıl 1 Eylül Dünya Barış Günü, Ortadoğu’da şiddetlenen çatışma ve katliamların, Türkiye’de yeniden kışkırtılan çatışma ortamı sonrasında yaşanan ölümlerin, baskı, şiddet ve fiili sıkıyönetim uygulamalarının yaşandığı bir döneme denk geldi” dedi.

Savaştan rant sağlayanlar yüzünden ülkenin gençlerinin AKP’nin seçim hesaplarına kurban edilerek, yaşamlarının baharında ölüme gönderildiğini söyleyen Sulu, “Son iki ay içinde öldürülen çocukların, hayatının baharında toprağa düşen gençlerin aileleri, yakınları başta olmak üzere, Türkiye’de yaşayan bütün halkların “acil barış” talepleri dikkate alınmalıdır” dedi.

Türkiye’nin çatışma üreten anti demokratik sistemden çıkarak, demokrasiye yönelmesi gerektiğini dile getiren Sulu, “Bu çerçevede Kürt sorununun barışçıl ve demokratik çözümü konusunda Dolmabahçe mutabakatı sürecine geri dönülmelidir. Bu süreç eksik de olsa diyalog süreciydi” dedi.

Türkiye halklarının yıllardır özlem duyduğu, silahların tamamen susup siyasetin konuşulduğu ve gerçek anlamda halklar arasında barış ve kardeşlik duygularının güçlendiği bir ortamın yaratılması gerektiğini ifade eden Sulu, bu nedenle herkesi savaşa ve ölümlere karşı sesini yükseltmeye, demokrasi ve barış için birleşmeye ve birlikte mücadele etmeye çağırdı. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ada’da müzakereler hızlı ilerliyor

SONRAKİ HABER

Kurtulmuş: Bir elimizle oy atarken bir elimizle bomba atamayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...