01 Eylül 2015 14:50

Adana’da Barış yürüyüşüne polis engeli

Paylaş

Adana'da 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yapılmak istenen yürüyüş polis barikatları ile kesildi. Barış Blok'u nun çağrısıyla İnönü Parkı'nda bir araya gelen vatandaşlar polis ablukasına alınarak parktan çıkarılmadı. 

Emniyetle görüşen HDP Adana Milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve CHP milletvekili İbrahim Özdiş yürüyüş yapmanın anayasal hak olduğunu belirterek polisin suç işlediğini söyledi. Ancak emniyet yapılmak istenen yürüyüşün 2911e aykırı olduğunu iddia ederek Parkı çevreleyen çevik kuvveti çekmedi. Kitle polisin tavrına sloganlarla cevap verdi. Kitle içerisinden atılan hırsız katil Erdoğan sloganının ardından Adana Emniyetinin yasa dışı slogan atılıyor şeklinde anons yapması dikkat çekti. 

Park içerisinde yapılan eylemden konuşan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş kendilerinin barışı kendi önlerini kesen polisler için de istediklerini belirterek "bizim tavrımız nettir. Biz ne gerilla ne de polis, asker cenazesi gelsin istiyoruz"dedi. AKP'nin savaş ilanını seçimden önce dolma bahçe mutabakatını bozarak yaptığını dile getiren Beştaş, barışta ısrar edeceklerini söyledi. 

HDP Adana Milletvekili Rıdvan Turan bu savaşta ısrar edenin recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirterek halk barış istiyor. Sizin devrinin artık kapandı barışın hukukun devri açıldı"dedi. Erdoğan'a seslenen Turan bu ülkede bedeli ne olursa olsun barış ve demokrasi egemen olacak dedi.

CHP adana Milletvekili İbrahim Özdişin yaptığı konuşmada: "iktidarın valisi olanların engeline uğradık. Adana valisi halkın devletin valisi ol. İktidarın değil. Mili irade deyip 7 Haziran'da çıkan milli iradelere saygı göstermedi. Barıştan yana olanlar kasımda sarayı yıkacak. 1 Kasımdan sonra barış türküleri söylenecek" dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kayseri'de barış fenerleri uçuruldu

SONRAKİ HABER

Tarsus'tan 'barış' sesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...