01 Eylül 2015 16:28

Kocaeli'de barış yürüyüşüne polis engeli

Kocaeli'de Barış Bloku’nun çağrısıyla yapılmak istenen Barış Yürüyüşü polis tarafından engellendi, faşistler bekleyen vatandaşlara saldırı girişiminde bulundu.

Paylaş

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Kocaeli’de yürüyüş yapmak isteyenlere polis izin vermedi. TOMA ve panzerlerle yürüyüş yapan kitlenin önünü keserek Cumhuriyet Parkı’na gitmelerini engelleyen polis, faşistlerin saldırı girişiminde bulunmasına da olanak sağladı. Büyükşehir Belediyesi’nden getirilen araçlar ise olası gözaltı işlemi için bekletildi.

“AKP savaş, halklar barış istiyor”, “Susma haykır halklar kardeştir” ve “Kadınlar savaş istemiyor” sloganları atarak yürümek isteyen vatandaşlara saldırı girişiminde bulunan faşistler kitleye “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganıyla saldırmak istedi. Kısa süreli gerginliğin ardından basın açıklamasını okuyan Barış Bloku, polisin tavrını alkışlarla protesto etti.

Bir grup eylemci, TOMA'nın önüne yatarak bedeniyle barış yazdı.

'ŞİDDETE SON VERİLMELİ'

Kocaeli Barış Bloku adına basın açıklamasını okuyan Nilay Etiler, 40 yıldır süren bu savaşın ölümden başka bir şey getirmediğini belirterek, “Barış savaşın taraflarıyla yapılır ve halkların kabul etmediği onay vermediği bir barış, barış olamaz” dedi. Kocaeli Barış Bloku olarak derhal ateşkes için adım atılması, toplumun tekrar normalleşme sürecine dönmesi için gerekli adımların atılması için çağrı yaptıklarını belirten Etiler, şiddete son verilmesi çağrısı yaptı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'den barışa güçlü ses

SONRAKİ HABER

Kaçak ocakta zehirlenerek hayatını kaybeden işçilerin cesetleri çıkarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...