01 Eylül 2015 12:53

Ağrı Barış Bloku: Savaşa hayır, barış hemen şimdi

Ağrı’da 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle 'Ağrı Barış Bloku', "Savaşa hayır, barış hemen şimdi" sloganları atıp pankart taşıdı.

Paylaş

Dörtyol kavşağında toplanan "Savaşa hayır, barış hemen şimdi" sloganı atarak, pankart taşıyan Ağrı Barış Bloku adına basın açıklamasını İHD Ağrı temsilcisi Olcay Öztürk yaptı. Öztürk, şunları söyledi:

"Yaşadığımız ülke ve Ortadoğu, savaş seslerinin oldukça gür çıktığı, ölümün kutsandığı ve her gün artık rutinleşen ölüm haberlerinin olağanlaştığı günlerden geçiyor. Uzun süredir devam eden, son 30 yılı silahlı çatışma olarak yaşanan Kürt sorununun nihai çözümü için 7 Haziran öncesi başlayan ve tüm topluma umut veren gelişimler ne yazık ki seçim sonrası yerini sıcak çatışma ortamına bırakmıştır. Her gün yaşanan asker, gerilla, sivil ve çocuk ölümleri hepimizde derin kaygılar yaratmaktadır. Biz biliyoruz ki her savaşın mutlaka bir barışı olacaktır. Ama o güne kadar artık ölümlerin, yıkımların yaşamımızın vazgeçilmez bir rutini olmaması için artık sesizimizi daha gür çıkarmamamız gerekmektedir." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kulp’taki saldırıda yaşamını yitiren doktor toprağa verildi

SONRAKİ HABER

Denenmeyen tek yol kaldı: Barış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...