01 Eylül 2015 04:30

Sözcü yazarları, baskıları protesto için köşelerini boş bıraktı

Sözcü gazetesinin yazarları, 'muhalif medyaya operasyon yapılacak' iddiası ile baskı ve yıldırma politikalarını protesto için köşelerini boş bıraktı.

Paylaş

‘Sözcü susarsa Türkiye susar’ manşetiyle çıkan Sözcü Gazetesi'nin birinci sayfasında yer alan açıklamada, ‘Saray ve AKP iktidarı’nın muhalif gazetelere yönelik baskıyı son bir yılda artırdığı vurgulandı.

Açıklamada, “Son 1 yılda Sözcü’ye 57 dava açıldı. Savcılığa 67 haber için şikayette bulunuldu. Yazarlarımız Emin Çölaşan, Uğur Dündar,Bekir Coşkun, Yılmaz Özdil, Necati Doğru, Mehmet Türker, Rahmi Turan, Soner Yalçın, Saygı Öztürk ve Kemal Baytaş’a 60’a yakın tazminat ve ceza davası açıldı” denildi.
Amacın Sözcü’yü ve yazarlarını korkutmak, sindirmek ve yazı yazamaz hale getirmek olduğu savunulan açıklamada, Twitter fenomeni Fuat Avni’nin muhalif medya kuruluşlarına operasyon yapılacağına dair iddialarının yalanlanmadığına dikkat çekildi.
Gazetenin bu baskı ve yıldırma ortamında gerçekleri korkmadan yazmaya devam edeceği vurgulanan açıklamada, “Ancak tüm dünya duysun diye; darbe dönemlerinde bile yapılmamış baskılar yüzünden yazarlarımız köşelerini sadece bugün protesto için boş bıraktı. Bizi anlamaya çalışın” ifadeleri yer aldı. (MEDYA SERVİSİ)

Fuat Avni: Seçim öncesi muhalif medyaya el konulacak

İpek Medya Grubu'na polis operasyonu

ÖNCEKİ HABER

Bugün: IŞİD'e taşınan silah malzemeleri Akçakale Sınır Kapısı'nda görüntülendi

SONRAKİ HABER

Kalkınma Bakanı Doğan: İmralı tecridini Bakanlar Kurulu'na taşıyacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...