01 Eylül 2015 05:06

Koza İpek Holding'e polis operasyonu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu tarafından iş adamı Akın İpek’e ait şirketler için arama kararı verildi. Arama kararı verilen şirketler arasında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi Ankara temsilcilikleri de bulunuyor.

Paylaş

Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki Koza İpek Holding yönetim kurulu binasına saat 08.00 sıralarında çok sayıda polis ekibi geldi. Çevik kuvvet polislerinin de güvenlik önlemi aldığı görüldü. Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından onaylanan arama kararında, Akın İpek’in evine, kendisine ait cep telefonuna ve kendisine ait vakıf ve şirketlere 3 gün içerisinde 1 defaya mahsus olmak üzere arama yapılması yer alıyor. Ankara 7. Sulh Hakimliği’nin arama kararını onayladığı yerler arasında bir çok vakıf ve şirketin yanı sıra Kanaltürk ve Bugün Gazetesi Ankara Temsilcilikleri ile İpek Üniversitesi de bulunuyor.

Ankara’da bir üniversitenin bahçesinde bulunan Koza Grup’a bağlı inşaat şirketine de sabah saaatlerinde baskın düzenlendi. Baskına Terörle Mücadele Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yanı sıra Narkotik’e bağlı ekiplerin de katılması dikkat çekti. Sabah saatlerinde şirketin inşaat alanında bulunan prefabrik merkezine gelen ekipler, arama yapıyor.

ÇALIŞANLAR HOLDİNG BİNASI ÖNÜNDE BEKLİYOR
Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Koza İpek Holding'e ait 20'nin üzerinde şirkette arama başlatmasının ardından çalışanlar Yenimahalle'deki holding binası önüne geldi. Çevik kuvvet ekipleri holding binası önünde geniş güvenlik önlemleri alırken çalışanların bekleyişi sürüyor.

Meslek örgütleri, İpek Medya Grubu'na yönelik baskına tepki gösterdi

Fuat Avni: Seçim öncesi muhalif medyaya el konulacak

Sözcü yazarları, baskıları protesto için köşelerini boş bıraktı

Bugün Gazetesi, manşet haberinde IŞİD'e taşınan silah malzemelerinin Akçakale Sınır Kapısı'nda görüntülendiğini iddia etti

AKIN İPEK: TRAFİK SUÇUM DAHİ YOK
Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, şirketlerine yapılan baskın ile ilgili, "Benim trafik suçum dahi yok, grubum da tertemizdir." açıklaması yaptı.

İpek'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Grubuma ve evime baskın yapıldığını öğrendim, çocuklarımın odasına kadar girmişler. Savcı bey şahsım hakkında sorulmayan soru kalmadı. Sadece belli medya organlarının deli saçma iftiraları vardı, onları da araştırdık.

Ben üzerime bir şey sıçratmadan dikkatli yaşadım. Böyle yapmayın beni ve grubumu zan altında bırakmayın, ne isterseniz sorun açıklayayım. Benim trafik suçum dahi yok. Grubum da tertemizdir."

'IŞİD'E SİLAH SEVKIYATINI ORTAYA ÇIKARDIĞIMIZ GÜN BASKIN YAPTILAR'
Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt, İpek Medya Grubu'na polis eşliğinde baskın yapıldığını duyurdu.

Twitter hesabından açıklama yapan Başyurt, "İpek Medya Grubu'na polis eşliğinde gözdağı ve susturma operasyonu başladı. Holding merkezimize polis baskını yapıldı. Yazıklar olsun!. IŞİD'e silah sevkıyatını ortaya çıkardığımız gün medya ve grubumuza baskın." ifadesini kullandı.

Baskını değerlendiren Bugün Gazetesi Yazarı Nazlı Ilıcak, "Fuat Avni ısrarla bunu yazıyordu. Türkiye'de köşeye sıkışmış bir iktidar, bir insan var. Ailesiyle ilgili çok ciddi iddialar var. Gözdağı vermeye çalışıyor. Zulüm ile abad olanın ahiri berbat olur." dedi.

Bugün televizyonuna telefonla bağlanan Ilıcak, şöyle devam etti:" Herkese karşı böyle bir tavır var. Peş peşe şehit veriyoruz. Bunun sebebi de hesap vermeme içgüdüsü. Herkese zarar veriyor. Git gide oy oranları düşüyor. Sağlam duruş sergileyen medya grubuna da bir takım sudan iddialarla bir baskın düzenlendi. Zaman gazetesine de Samanyolu'na da bu tarz bir baskın denedi. Akın İpek'i tebrik etmek istiyorum. Bütün bu saldırı ve baskılara rağmen dimdik durmasını başardı."

TGS: SUSTURMA OPERASYONU
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Koza-İpek grubuna yapılan baskın bir gözdağı ve susturma operasyonudur. Tüm üyelerimizi tepki göstermeye çağırıyoruz." ifadesini kullandı.

BAKAN KONCA: YASAKLAMAYLA HİÇBİR YERE VARILAMAZ
Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca HDP Genel Merkezi önünde Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. 'İpek Medya Grubu’na yönelik polis baskınlarının' sorulması üzerine Konca, yasaklamayla hiçbir yere varılamayacağını söyledi. Konca, şunları kaydetti: “Biz özgürlüklerinin sınırlarının genişletilmesinin Türkiye’nin bu sıkışık halinin giderilmesi için en önemli araç olduğu inancındayım. Esas itibariyle istediğimiz anayasadaki bütün örgütlenmenin, basının önündeki bütün engellemelerin kaldırılmasıdır. Türkiye’nin ciddi manada demokratik bir hamle yapmasıdır. Sorunlarımızın çözümü bu noktadadır. Özellikle de basına yönelik operasyonların Türkiye’nin demokratik bir ülke olduğu konusunda bütün dünyada büyük bir endişe yaratmasından şahsen ürkerim. Dolayısıyla basına yönelik operasyonların doğru olmadığı düşüncesindeyim. Bunu açıklıkla belirtmek isterim.”

KILIÇDAROĞLU: MEDYASI SUSTURULAN ÜLKEDE DEMOKRASİDEN SÖZ EDİLEMEZ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, medya organlarına yapılan baskına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Baskı devam ediyor dikkatle takip ediyoruz. Medyası susturulan ülkede demokrasiden söz edilemez. Hükümeti bizi dünyaya rezil etmemeye davet ediyorum.” dedi.

CAN DÜNDAR: BUGÜN'ÜN MANŞETİNE DİKKAT
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, İpek Medya Grubu’na yönelik polis baskınını Twitter’dan değerlendirdi. “Bugün’ü polis bastı” diyen Dündar, “Gazetenin bugünkü manşetine dikkat! ‘Akçakale sınırında IŞİD’e silah yapımında kullanılan malzeme sevkiyatı belgelendi’ “ ifadelerini kullandı.

FATİH PORTAKAL: YANDAŞ DEĞİLSEN OLACAĞI BU
Fox Ana Haber Anchormani Fatih Portakal, İpek Medya Grubu’na yönelik polis baskınına Twitter’dan tepki gösterdi. Fatih Portakal, “Korkutmak, sindirmek, susturmak (KSS), TR’de yandaş gazeteci değilsen olacağı bu. Olsun, yine de yılgınlık yok.” ifadelerini kullandı.

EKREM DUMANLI: DEMOKRATİK HUKUK SİTEMİNİ DEĞİŞTİRME TEŞEBBÜSÜ
Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, İpek Medya Grubu'na yönelik polis baskınına tepki gösterdi. Twitter hesabından baskını değerlendiren Ekrem Dumanlı, "Seçime 2 ay kala Bugün Medya grubuna polis baskını yapılması demokratik hukuk sistemini değiştirme teşebbüsüdür..." ifadelerini kullandı.

Gazeteci Sedef Kabaş da, Twitter hesabından, "Koza İpek Medya Grubu'na baskın, tek adamın özgür medya nefretinin bariz örneği." tepkisini gösterdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yüksekova'da polis panzerinden ateş açıldı: 1 genç hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Bugün: IŞİD'e taşınan silah malzemeleri Akçakale Sınır Kapısı'nda görüntülendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...