31 Ağustos 2015 15:55

Av yasağı bu gece bitiyor

Paylaş

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağı bu gece saat 00.00 itibariyle sona erecek. Aylarca yaptıkları hazırlıkları tamamlayan balıkçılar, ‘vira bismillah’ diyerek bereketli bir av sezonu beklentisiyle bu gece denize açılacak. Yasağın kalkmasına saatler kala son hazırlıklarını yapan balıkçılar, sezondan umutlu olduklarını belirtiyor.

Her sene sezona bir umutla başladıklarını söyleyen Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Kooperatifi Başkanı Ahmet Mutlu, bu sene de sezonu gece yarısı açacaklarına değindi. Denizdeki ilk tespitlerde iyi sinyaller aldıklarını anlatan Mutlu, “Biraz su sıcak. Zaman içerisinde her şey düzelecek. Ben iyi bir yıl olacağını düşünüyorum. Palamutun, istavritin, hamsinin görüntüsü güzel iyi bir av sezonu geçeceğinin habercisi.” dedi.

En büyük beklentilerinin av sezonunun uzun sürmesi olduğunu kaydeden Mutlu, “Balık bol olursa vatandaş da bolca ve ucuz yer. Bizim amacımız o. Biz balığı bir şekilde tutuyoruz. Biz balığın uzun süre av vermesini arzuluyoruz. Çünkü kısa sürerse vatandaşa bir yansıması olmaz. İnşallah uzun bir av dönemi olur hem biz bol balık tutarız, hem de vatandaş ucuz balık yer” temennisinde bulundu.

Denizdeki balığın genel durumunun çok da vasat görünmediğini belirten bir balıkçı da, suların geç ısınması ve iklime bağlı olarak palamut avının orta derecede geçmesini beklediklerini ifade etti. Denizin kapalı bir kutu olduğuna, ne olacağının belli olmadığına dikkat çeken balıkçı, “Önümüzdeki birkaç gün içerisinde tablo ortaya çıkar. Karadeniz genelde göç balığı avlıyor. Palamut ve istavritle başlıyoruz. 2 aydan sonra da hamsi avı başlar. Bizim bütün umudumuz hamsi üzerine. Diğer balıklar göç balığı olduğu için ne olacağı belli olmaz. Ama hamsi iyi olmazsa balıkçının durumu hiç iyi olmaz.” diye konuştu. (Trabzon/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Nusaybin Belediyesi Eş Başkanı Sara Kaya tutuklandı

SONRAKİ HABER

İspanya’da havai fişek fabrikasında patlama: 5 ölü, 6 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...