31 Ağustos 2015 15:28

Nusaybin Belediyesi Eş Başkanı Sara Kaya tutuklandı

Savcılığın yaptığı itiraz üzerine tekrar gözaltına alınan Nusaybin Belediyesi Eş Başkanı Sara Kaya ve DBP İlçe Eş Başkanı Zinnet Alğan, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Paylaş

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 28 Ağustos günü yapılan ev baskınlarında "Özyönetim" kararı gerekçe gösterilerek gözaltına alınan Nusaybin Belediyesi Eş Başkanı Sara Kaya, aynı gün çıkarıldığı nöbetçi mahkemece serbest bırakılmıştı. Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı, Kaya'nın serbest bırakılmasına itiraz ederek Sulh Ceza Hakimliği'ne tutuklama isteminde bulundu.

Sulh Ceza Hakimliği, Kaya hakkında tutuklama kararı verirken, polisler Nusaybin Belediyesi'ne gelerek "Tutuklama kararı" olduğu gerekçesi ile Kaya'yı makamında gözaltına almak istedi. HDP Mardin Milletvekili Enise Güneyli, belediye personeli ve Kaya'nın eşi ile çocukları belediyeye geldi. Kaya, belediye binasından kitlesel bir şekilde çıkarak, yurttaşları selamladı. Gözaltına alınan Kaya, Nusaybin Adliyesi'ne götürüldü.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine ikinci kez gözaltına alınan Belediye Eş Başkanı Sara Kaya ile DBP İlçe Eş Başkanı Zinnet Alğan, çıkarıldıkları mahkemede, "Örgüt üyesi" oldukları iddiasıyla tutuklanarak Mardin E tipi Cezaevi'ne götürüldü.

'KENDİMİZİ, KENTİMİZİ BERABER YÖNETECEKTİK'
Mardin'in Nusaybin İlçesi Belediye Başkanı Sara Kaya, tutuklanmadan önce polis ekiplerinin geldiği belediye binasından çıkışında açıklama yaptı. Kaya, öz yönetim ve özerklik üzerine kendileri dava açıldığını belirterek, "Mart 2014 yerel seçimlerine giderken halkımızı, kendimizi ve kentimizi beraber yönetme kararı vermiştik. Biz katılımcı bir belediyecilik yapacaktık. Biz öz yönetimle özgür kimliğe gidecektik. Maalesef AKP bunu hazmetmedi. Ama şunu iyi bilsinler ki asla ve asla halkımıza verdiğimiz sözümüz üzerinde duracağız. Biz belediyeyi iki eş başkan ve belediye meclisiyle yönetmeyecektik. Biz halkımıza soracaktık. Partimizin tüzüğünde ve seçim bildirgesinde olan şekliyle yönetecektik. Nasıl AKP'nin kendi tüzüğü ve bildirgesi varsa, partimiz de böyle bir bildirge hazırlamıştı. Nusaybin'i Nusaybin halkına teslim ediyoruz" dedi.

Kaya, tutuklandıktan sonra adliye çıkışında partililer tarafından slogan ve alkışlarla karşılandı. (MARDİN)

ÖNCEKİ HABER

Cizre Belediyesini basan polis eş başkanı gözaltına almak istedi

SONRAKİ HABER

Av yasağı bu gece bitiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...