31 Ağustos 2015 14:48

Ukrayna’da faşist Sağ Sektör saldırısı: 100'e yakın yaralı

Paylaş

Ukrayna Parlamentosu Rada’da çevre yönetimlerin güçlerinin artırılması ile ilgili anayasal düzenleme sırasında aşırı milliyetçi Sağ Sektör grubu muhalif gruplara baskın düzenledi. Grup güvenlik güçlerine taş ve sopalarla saldırırken, polisin üzerine atılan bir bomba nedeni ile 100’e yakın kişi yaralandı.

Basına açıklamada bulunan Kiev Polis Müdürü Oleksandr Tereşçuk, 100 kadar güvenlik görevlisinin yaralandığını, 10’unun durumunun ağır olduğunu söyledi. Tereşçuk patlayıcının ev yapımı bir bomba olabileceğini belirtti.

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov el bombası atan gösterici başta olmak üzere 30 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Avakov, “Ceza kaçınılmaz. Yaklaşık 30 kişi göz altında. Bu sayı artabilir. Büyük ölçüde yıkıma neden olacak el bombaları ele geçirildi.” bilgisini paylaştı.

Kiev Valisi Vaitaliy Kliçko ise parlamento binası önündeki çatışmalarda ölenler olduğunu açıkladı. Kliçko, “Bazı insanların öldüğü konusunda bilgi var. Bunlar Kiev güvenlik gücünden. Ulusal Muhafız birliğinden genç görevliler ölmüş olabilir.” dedi.
(Kiev/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Cezaevinde açlık grevi sürgünü

SONRAKİ HABER

Osetya katliamı kınandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...