29 Ağustos 2015 15:37

Doktoru olmayan belde pankart astı: 'Doktor gelmeden siyasetçi giremez'

Paylaş

Bolu'nun Mengen ilçesine bağlı Pazarköy'de vatandaşlar sağlık ocağına doktor atanmamasını köyün girişine ve işyerlerinin camına pankart asarak protesto etti.

Geçtiğimiz yıl belediyesi kapatılarak köy statüsüne alınan Pazarköy'de bulunan sağlık ocağında görevli doktorun geçtiğimiz aylarda başka bir kente tayini çıktı. Doktorun ayrılmasının ardından sağlık ocağına Sağlık Bakanlığı tarafından 2.5 aydır doktor atanmaması tepkiye neden oldu. Köyde doktor olmaması nedeniyle 16 kilometre uzaklıkta bulunan Mengen'e gitmek zorunda kalan vatandaşlar ve 20 köy muhtarı doktor atanması için imza toplayarak Sağlık Bakanlığı ile Bolu Valiliği'ne ilettiler. Muhtarların ve köylülerin tüm girişimlerine rağmen doktor atanmaması üzerine vatandaşlar köyün girişine ve işyerlerinin camlarına "Beldemize doktor gelmediği sürece siyasetçi giremez" yazılı pankartlar astılar.

Köylülerin doktor olmaması nedeniyle mağdur olduğunu belirten Pazarköy Muhtarı Sabri Dönmez, "Sağlık ocağı'nda bulunan doktorun tayininin çıkmasının ardından yeni doktor atanmadı. Sağlık Bakanlığı ve Bolu Valiliği'ne imza toplayarak gönderdik ama bir cevap gelmedi" dedi. (Bolu/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Spor salonu inşaatında çatı kaplaması rüzgardan uçtu: 4 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

Çorum'da orman yangını kontrol altına alınamıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...