29 Ağustos 2015 14:56

HDP'den 'Bir TV ekibi İmralı'da' haberine yalanlama

Paylaş

Rudaw'ın bugün "Bir TV ekibi İmralı'da!" başlığıyla servis ettiği, PKK Lideri Abdullah Öcalan ile İmralı'da görüşüldüğü ve bu yöntemle ateşkes çağrısı yapılacağı yönündeki haberine HDP İmralı Heyeti üyesi ve HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'den yalanlama geldi.

Baluken, devlet yetkilileriyle yaptıkları görüşmede böylesi bir gelişmenin olmadığı bilgisini verdi. Haberde yer alan ve HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen'in ifadeleri olarak verilen kısmın tamamen yalandan ibaret olduğunu söyleyen Baluken, söz konusu ifadeler için haberi yapan muhabirle de görüşüldüğünü ve bunların düzeltilmesi talebinin iletildiğini söyledi.

'TEPKİLERİ AZALTMAYI AMAÇLIYOR'

Söz konusu haberin AKP'nin yürüttüğü savaş konseptinin psikolojik savaş boyutunu oluşturduğunu söyleyen Baluken, AKP'nin bu şekilde beklenti yaratarak, kendi üzerinde yoğunlaşmış olan tepkileri azaltmayı amaçladığına dikkat çekti.

AKP'nin bu şekilde ateşkesi bozan ve müzakereden kaçan tarafın Kürt tarafı olduğu algısını yaratmaya çalıştığını söyleyen Baluken, şöyle devam etti: "Bunun için sanki müzakereyi, sanki ateşkesi bozan tarafa Sayın Öcalan'ın çağrı yapmasıyla tekrar eski konuma dönüleceğini işlemeye çalışıyor. Oysaki bütün Türkiye ve dünya kamuoyu biliyor ki ateşkesi bozan, müzakereden kaçan AKP'nin kendisidir. 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan siyasi tabloyu hazmedemeyen tek başına iktidar olamadığı için ve Erdoğan'a başkanlık yolunu açamadığı için çözüm masasını deviren AKP'nin kendisidir. AKP'nin başlattığı savaş konseptinin yaşattığı acılar ve yarattığı tahribatlar her geçen gün büyümektedir. Bu acıları yaşayan Türkiye halklarının tamamı AKP'ye karşı, büyük bir demokratik tepki göstermektedir. Yaşamını yitiren asker ve polis cenazelerine kadar bu tepkinin boyutlandığını ve AKP'yi zorladığı görmekteyiz."

'AKP BEKLENTİ YARATAN ALGI OPERASYONLARINA BAŞLADI'

KCK'nin "operasyonların durması ve müzakerelere geri dönülmesi durumunda ateşkese hazırız" açıklamasının AKP'yi ciddi anlamda zorladığını belirten Baluken, "AKP operasyonları durdurarak, resmi müzakerelere başlayarak, çözüm sürecinin kaldığı yerden devamıyla ilgili ciddi bir toplumsal ve kamuoyu baskısı altındadır. Bu baskıyı Kürt tarafı ve Sayın Öcalan üzerinde yoğunlaştırmaya çalışmakta ve bunun içinde beklenti yaratan algı operasyonlarına başvurmaktadır. Bütün toplumun demokrasi ve barış çevrelerinin bu konuda duyarlı olması gerekir. Çözüm sürecine tekrar geri dönülmesinin koşulları AKP'nin bu savaş konseptinden vazgeçmesi ve resmi müzakerelere başlamasıyla ilişkilidir" diye konuştu.

Öte yandan HDP Parti Sözcüsü ve HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen de söz konusu haberde kendi ifadesiymiş gibi verilen ifadelerin hiçbirinin kendisine ait olmadığını belirterek, haberi yapan muhabire, böylesi bir gelişmeye dair bilgilerinin olmadığını söylediğini; ancak haberin içeriğinde çok farklı ifadelerin kullanıldığını söyledi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

DBP Diyarbakır Eş Başkanı İpek 'hayatı durdurma' eylemine çağrı yaptığı için tutuklandı

SONRAKİ HABER

Hayat kurtarmaya çalışan sağlıkçılara böyle ateş açtılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...