29 Ağustos 2015 09:15

‘İrlandalıya su bedava’ kampanyası Edirne’ye uzandı

Paylaş

İstanbul Aksaray’da İrlandalı bir turistin tartıştığı esnafları dövmesi üzerine başlatılan ‘İrlandalı’ya su bedava’ kampanyası Edirne’ye uzandı. Kentin trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi’nde büfe işleten Levent Başol, işyerinin camına yaşanan kavga olayını protesto etmek için ‘İrlandalı turiste su bedava’ yazısı astı.

Aksaray Muratpaşa Sokak’ta esnaf ile kavga eden Kuveyt asıllı İrlandalı turist Mohammed Fadel Dobbous’un kavga görüntülerinin sosyal medyada hızla yayılması ardından Antalyalı bir turizmci tarafından tatil yapması için kente davet edilirken, esnaf ise işyeri camlarına astıkları ‘İrlandalı’ya su bedava’ yazısı ile kampanya başlattı. Edirne’de 10 yıldır büfe işleten Levent Başol, bu kampanyaya büfesine astığı yazıyla ortak oldu. Kentin trafiğe kapalı olan yerli ve yabancı turistlerin yoğun olduğu Saraçlar Caddesi’ndeki işyerine 'İrlandalı turiste su bedava’ yazan Başol, su nedeniyle çıkan kavganın saçma olduğunu söyledi. Birçok müşterisinin yanlışla bazı şişeleri düşürüp kırdığını ve bunun için kavga edilmesinin anlamsız olduğunu kaydeden Başol, şöyle dedi:

"Kampanyayı sosyal paylaşım sitelerinde gördüm. Tepki olarak bende katılmak istedim. İrlandalı turiste yapılanları yanlış buluyorum. Bizler farklı ülkelere gittiğimizde kendimizi nasıl güvende hissedebiliyorsak, onlarda buraya geldiğinde kendilerini güvende hissetmeleri, rahatlıkla gezebilmeleri gerekiyor. Kazayla insanlar ölüyor, sular düşmüş yere yani kırılmayan plastik bir şey bu. Esnafın ellerine sopa, sandalyeleri alarak kavgaya girmesi etik değildi. Müşteri velinimetimizdir, gelen turistlikleri ürkütmemek gerekiyor ki bir daha gelebilsinler. Yazıyı görenlerin tepkileri iyi oldu. Bazıları şakaya vurdu, bazıları ise doğru bir kampanya olduğunu söyledi." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Canlı kalkanlardan müzakere çağrısı

SONRAKİ HABER

TGS ile TGC Basın Kartı Komisyonu'ndan çekildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...