29 Ağustos 2015 05:47

Hakkari'de yoğun çatışma gece boyu sürdü

Hakkari'de mahallelere girmek isteyen polis ile gençler arasında çıkan çatışma gece boyunca devam ederken, çatışmaların son bulması için bölgeye giden HDP'li vekiller, polisin saldırıları nedeniyle mahallede mahsur kaldı.

Paylaş

Hakkari'de dün gece polislerin Berçelan ve Kıran mahallelerine girmek istemesiyle başlayan çatışmalar birçok mahalleye yayılırken, çatışmalar sabaha kadar devam etti. Özellikle Berçelan Mahallesi'nde bulunan polis lojmanlarının arka kısmında çatışmalar yoğunlaşırken, polis ve özel hareket timleri, gençlerin ve yurttaşların direnişini kıramadı. Mahalleye zırhlı kobra tipi araçlar ile girmek isteyen polis ve özel hareket timleri, yurttaşlara karşı yoğun gaz bombası kullanılarak, gerçek mermilerle etrafı rastgele taradı.

Yaşanan çatışmaların ardından yurttaşlar, çarşı merkezini boşaltılarak direnişin olduğu mahallelere geçti.

HDP'Lİ HEYET SAATLERCE MAHSUR KALDI

Çatışmaların durulması için aralarında DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, Hakkari milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan, Van milletvekilleri Adem Geveri ve Tuğba Hezer'in de bulunduğu heyet, akşam saatlerinde Berçelan Mahallesi'ne gelerek canlı kalkan oldu. Heyette bulunan milletvekilleri direnişte olan yurttaşlara görüşürken mahalleyi gaza boğan polisler, sık sık gerçek mermilerle ateş açtı. Yoğun gazdan dolayı milletvekilleri, saatlerce bir evde mahsur kalırken, olayların biraz durulmasıyla birlikte mahalleden çıktılar. 

Heyetin mahalleden ayrılmasıyla birlikte gece saatlerinde yeniden mahalleye girmek isteyen özel hareket timleri ile gençler arasındaki çatışmalar tekrardan başlarken, mahallede dumanlar yükseldi. 

POLİS BİR GENCİ SİLAHLA YARALADI

Çıkan olaylarda M.A. (17) adlı genç kalçasından ve kolundan gerçek mermiler ile yaralanırken, M.A., yurttaşların yardımıyla Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyat edilen M.A.'nın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilirken, özel hareket timleri hastaneyi abluka altına aldı. 

SİLAH SESLERİ SABAHA KADAR SUSMADI

Kıran Mahallesi'nde ise yurttaşlar yaşananlara tepki göstermek için sokaklara çıkıp gürültü eylemi yaptı. Polisin yurttaşlara biber gazı ile saldırmasının ardından mahallede yoğun çatışma sesleri yükseldi. Sabah saatlerine kadar kentin birçok mahallesinde silah sesleri dinmedi.

Öte yandan akşam saatlerinde kent merkezine 7 kilometre uzakta bulunan Depin Polis Noktası'na da taciz ateşi açıldı. Mahallelerdeki direniş geç saatlere kadar sürerken, polis çarşı merkezini de zırhlı araçlar ile ablukaya aldı. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Urfa'da polis aracına saldırı: 2 polis hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Haliç Köprüsü metrobüs yolu bakıma alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...