29 Ağustos 2015 00:52

HES’in yanındaki fabrikaları sular altında kaldı

Paylaş

Gençağa KARAFAZLI
Osman KAPTAN
Rize

Rize’nin  Güneysü ve Salarha Yolu üzerinde yer alan sel nedeniyle sular altında kalan Üçel helva fabrikası çalışanları, DSİ Rize Müdürlüğü önünde HES firması ile görevini yapmadığını öne sürdükleri DSİ yetkililerini protesto etti, hemşehrileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.

İşçiler DSİ Rize İl Müdürlüğü yetkililerine seslenerek fabrikanın hemen alt kısmında yer alan HES santralinin kendilerini mağdur ettiğini ve HES firmasının dere yatağını doldurmak suretiyle dere yatağının daraltıldığını, bu yüzden de fabrikalarının sular altına kaldığını dile getirdi.

İşçiler adına basın açıklaması yapan Gıda Mühendisi Umut Bıçak, “64 kişi bir haftadır yaşanan olaydan dolayı çalışamamaktayız. Böyle sürdüğü sürece de çalışamayacağız. 1 aydır hukuki süreci başlattık ve DSİ bugüne kadar görevini yapmış olsaydı bu felaketle karşılaşmayacaktık. Fakat gördük ki tüm yasal yazışmalarımız boşmuş. Herhangi bir yaptırım uygulanamamış ki fabrikamız sular altında kaldı.Buradan 300 kişi dolaylı yollardan ekmek yiyor, 60 yıllık helva fabrikasının kapısının kapanmamasını istiyoruz. Devletin bu işe bir çözüm bulmasını istiyoruz” dedi.

ÖNCEDEN ŞİKAYET ETTİK SONUÇ YOK

Daha önce konu hakkında şikayetçi olduklarını dile getiren Bıçak sözlerine, “Daha önceden de böyle su baskınları oluyordu, fakat bu kadar şiddetli olmuyordu ama böyle bir baskının olabileceğinin sinyallerini yağan yağmurlar vermişti. Önceden tedbirlerin alınması için biz bir hukuki süreç başlattık. Hukuki süreç sonuçlanmadan zaten büyük felaket de geldi” dedi.

DERE YATAĞINI DARALTTILAR BAHÇELERİMİZ GİTTİ

HES firmasının hemen yanı başında bahçesi olan Ali Demirci, dere yataklarının HES çalışmaları nedeniyle daraltıldığına dikkat çekerek, “Ben yıllardan beri bu derelerdeyim böyle bir şey olmamıştı. Daha büyük yağmurlar yağdı ve dereler aktı ancak böyle olmadı. Şimdi HES nedeniyle bu derelerin yataklarına kurulan kanallarla derenin akış alanı daraltıldı sonuçta bizim de bağımız bahçemiz gitti” dedi

ÖNCEKİ HABER

‘Passolig’i taraftara değil özel harekatçılara versinler’

SONRAKİ HABER

Kamu tesisleri dere yatağına inşa edilmiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...