28 Ağustos 2015 13:22

CHP’den çağrı: Koalisyon görüşmelerinin tutanaklarını açıklayalım

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na koalisyon görüşmelerindeki tutanakların açıklanması için çağrıda bulundu.

Hamzaçebi, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “Gelinen aşama anayasal bir aşama değildir. Sarayın dayatmasıyla geldiğimiz bir aşamadır bugünkü durum” dedi.

Ortada istifa etmiş olan bir hükümet olduğunu belirten Hamzaçebi, “Arkasında halk desteği kalmamış olan bir hükümetin esaslı uygulamalara girmesi doğru değildir” diye konuştu.

İstifa etmiş olan hükümetin seçimden bu yana görülmedik ölçüde bir “atama furyasına” girdiğini söyleyen Hamzaçebi, “7 Haziran tarihinden bu yana istifa etmiş olan bu hükümetin rutin atamalar hariç 825 kararnameli atama yaptığını görüyoruz” dedi.  
Başbakan Davutoğlu’nun “CHP ile neden hükümet kuramadıklarını” açıklamaya çalıştığını belirten Hamzaçebi, “Sayın Davutoğlu’na buradan bir çağrı  yapıyorum, böyle kamuoyunda tereddüt yaratmaya yönelik açıklamalar yapmayın, gelin, bütün tutanakları kamuoyu önünde açıklayalım” çağrısını yaptı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Van Valiliği Başkale ve Çatak'ı 'Özel güvenlik bölgesi' ilan etti

SONRAKİ HABER

Hopa’da sular çekildi, çamur ve balçıkla mücadele sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa