28 Ağustos 2015 11:25

IŞİD, Mare hattına kuzeyden girdi

Paylaş

Suriye'nin Halep kentine bağlı Mare hattında IŞİD, El Nusra Cephesi ve diğer cihatçı gruplar arasındaki çatışmalar şiddetlendi. Azez'i Halep kentine bağladığı için stratejik önemi olan Mare hattını, IŞİD ele geçirmek istiyor. Günlerdir Mare hattına IŞİD saldırıları sürerken, örgütün kuzeyden bölgeye girdiği belirtiliyor.

Mare hattında başta Nusra olmak üzere cihatçı gruplar, IŞİD'in saldırılarına karşılık verirken, IŞİD'in Nusra'nın elinde bulunan Keferî el Bedin köyüne bombalı saldırı düzenlediği, saldırıda birçok militanın yaşamını yitirdiği öğrenildi. Koalisyon güçlerinin de Mare kasabasında IŞİD'e yönelik bombardımanı devam ediyor.

Öte taraftan bölgede bulunan Türkiye destekli Şam Cephesi adlı grup da, Azez'i askeri bölge olarak ilan etti.

Mare hattının düşmesi halinde Azez ve Halep arasındaki bağlantı tamamen IŞİD'in eline geçecek. IŞİD'in Mare hattını düşürerek Azez kuşatmasında sonuca ulaşmak istediği ve böylelikle bölge güçlerinin Halep'e yardım ulaştırmak için kullandığı Öncüpınar Sınır Kapısı, Azez ve Mare hattını tamamen denetimine almak istediği belirtiliyor.

IŞİD'in amaçlarına ulaşması durumunda Rojava'nın Efrîn Kantonu ile arasındaki mesafe de 15 kilometreye kadar düşecek. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

CHP heyeti Yüksekova'da incelemelerde bulundu

SONRAKİ HABER

Baluken: Tüzel'in ret kararı demokratik bir haktır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...