23 Ağustos 2015 03:35

NASA: Eylül ayında Dünya’ya asteroid çarpacağı iddiaları doğru değil

Paylaş

İnternet üzerinden birkaç gündür dolanan eylül ayında Dünya’ya asteroid çarpacağı iddialarına açıklama getiren NASA Jet İtiş Gücü Laboratvuarındaki (JPL) Dünya’ya Yakın Nesne (NEO) ofisinden Paul Chodas, “Söz konusu tarihlerde Dünya’ya bir asteroid veya başka bir gök cisminin çarpacağına dair en ufak bir delil bulunmuyor” ifadesini kullandı. Chodas, yüz yıllık süre içinde Dünya için tehdit oluşturabilecek bir gök cisminin çarpma olasılığını yüzde 0.01 olarak belirtti. Sosyal medya ve blog sayfalarında çıkan spekülasyonların bir temeli bulunmadığını söyleyen Chodas, ‘adı bile konmamış asteroidin’ gerçekten tehdit içermesi halinde çoktan görülmüş olacağını not düştü.

Bu tehditlerin benzeri, geçmişte birçok defa yaşanmıştı. Akıllarda kalan örneklerden biri, 2011’de Dünya’ya çarpacağı öne sürülen ‘Elenin’ adlı kuyruklu yıldızdı. Elenin, hiçbir tehdit oluşturmadan parçalara ayrılarak uzay boşluğuna saçılmıştı.

Dünya’ya 2036’da çarpabileceği belirtilen Apophis asteroidinin çarpma oranı 250 binde 1 kabul ediliyor. Dünya’yı bekleyen en büyük tehdit olarak kabul edilen 1999 RQ36 adlı asteroid ise 24 Eylül 2182 de atmosfere girebilir. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Trabzonspor, Beşiktaş deplasmanından 3 puanla ayrıldı

SONRAKİ HABER

Kitapların süper kahramanları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...