19 Ağustos 2015 18:11

Düğün pastalarını Cerattepe için kestiler

Paylaş

Gençağa KARAFAZLI
Hayati AKBAŞ
Artvin

Gonca ve Tunç Elçin’in düğününde Cerattepe pastası kesildi. Genç çiftlerin yaşı kadar geçmiş tarihi olan Cerattepe Maden Mücadelesinin son safhasını, “Cerattepe Nöbeti”ni anlatan pasta büyük ilgi gördü.
Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan tarafından günler süren çalışma sonrası ortaya çıkan muhteşem pastanın verdiği mesaj törende en çok dikkat çeken detay oldu.
Düğün sonrası açıklama yapan Gonca- Tunç Elçin çifti,  mutluluklarını paylaşan tüm dostlarına teşekkür ederek “Cerattepe nöbeti çeyrek asırdır sürüyor, biz yaşadığımız sürece devam edecek” dedi.
Yaptırmış oldukları pasta hakkında da konuşan Elçin çifti, “Biliyorsunuz, Artvin çeyrek asırdır, var oluş yok oluş mücadelesini veriyor. Ne gecemiz ne gündüzümüz var. Bizim yaşımız kadar süren uzun bir mücadeleden söz ediyoruz. 25 yılı anlatacak güzel bir konsept ne olur diye düşündüğümüzde, orada 2 ayı aşkın süredir devam eden nöbet olduğunu fark ettik. Böyle bir pasta istediğimizi söyledik. Sağ olsun Neşe ablamız 15 gün bunu yapabilmek için uğraştı. Oradaki nöbet kulübesini ve etrafını tasvir eden güzel bir çalışma ortaya çıktı. Oraya da gelin damadı yerleştirdi. Güzel bir söz ile de süsledi. Bu söz Artvin’in Cerattepe konusunda geldiği son aşama, son noktadır. Cerattepe’yi geçebilmeniz için Artvin halkını yenmeniz, yani yok etmeniz, ya da üzerinden geçmeniz gerekiyor anlamı taşıyor. Gerçekten maden ve Artvin yan yana durmaz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Doğudakilere büyük görev düşüyor, camiler elden gidiyor

SONRAKİ HABER

İnsan yapımı insan beyni

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...