19 Ağustos 2015 13:51

Kum zambaklarına nöbetleşe koruma

Paylaş

Mersin'in Silifke ilçesi sahillerinde bulunan ve nesli tükenme tehdidi altında olan kum zambakları, duyarlı gençler tarafından koruma altına alındı. Hazırladıkları tabelalar ile farkındalık yaratan gençler, sahilde turistlerin yoğun olduğu saatlerde, kum zambaklarının olduğu bölgede bekleyerek zambakları koruyor.

Nesli tükenme tehdidi altında olduğu için ülkeden çıkarılması yasak olan kum zambaklarını, ‘Nesli tükenmekte olan kum zambaklarını koruyalım’, ‘Kum zambaklarını kopartmayalım’ yazılı uyarı levhaları ile koruyan gençler, dönüşümlü olarak kum zambaklarının olduğu alanda nöbet tutup koruyor. Kum zambakları için tabela hazırlamaya başlayan ve arkadaşlarını organize ederek koruma işini üstlenen 16 yaşındaki Sıla Gürbüz, yerli ve yabancı turistlerin kum zambaklarını bilinçsizce kopardığını görerek,  korumak için kolları sıvadığını söyledi.

Kum zambaklarının Türkiye’nin bir hazinesi olduğunu söyleyen Gürbüz, halkı bilinçlendirerek gençler olarak kum zambaklarını korumaları gerektiğini anlattı. (Mersin/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Öz ve Kara için kırmızı bülten istendi

SONRAKİ HABER

Ekin Wan anmasında barış çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...