18 Ağustos 2015 18:37

Vücudun susuz kalması ‘ölümle sonuçlanabilir’

Paylaş

Hava sıcaklıklarının artmasının etkisi ile acil servislere, vücudun susuz kalmasına bağlı halsizlik, ateş ve bilinç kaybı gibi nedenlerle başvuran hasta sayısı artıyor.

Konuyla iligili açıklama yapan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Baturalp Abduşoğlu, günde en az 2 litre su içilmesi uyarısında bulundu. Dr. Abduşoğlu, vücudun aşırı derece susuz kalmasının kişinin ölümle sonuçlanabileceğine de dikkati çekti.

Vücudun, yetersiz sıvı alımı ve aşırı terleme, ishal, aşırı idrar söktürücü ilaç kullanımı, şekerden zengin ve kafein içeren sıvılar alınması gibi nedenlere bağlı oluşan sıvı kaybı sebepleri ile susuz kaldığını ifade eden Dr. Abduşoğlu, “Su kaybının en sık belirtisi susuzluk hissi ve halsizliktir. Halsiz kalan kişi ruhsal yönden kendini kötü hisseder. Dehidratasyon (vucüdun susuz kalması), kayıpların oranına göre hafif veya ağır seyreder. Yüzde 2 oranında sıvı kaybı hafif dehidratasyonu gösterir.  Oran yüzde 15 olduğunda hayati tehlike başlar ve kayıp yüzde 20’ye ulaştığında ise ölümle sonlanabilir” dedi. Hava sıcaklığının aşırı arttığı şu günlerde özellikle acil servislere dehidratasyona bağlı halsizlik, ateş, hatta bilinç kaybı gibi yakınmalarla gelen hasta sayısında artış olduğunu açıklayan Abduşoğlu, bunların büyük çoğunluğunun yeterli su tüketimi yapamayan yaşlı veya bakıma muhtaç hastalar olduğunu söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dünyanın ilk çiçeği mi?

SONRAKİ HABER

Gazeteciler, sansür ve baskılara karşı dayanışma çağrısı yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa