16 Ağustos 2015 06:25

Varto'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Varto'da dün başlayan çatışmalar sabah saatlerine kadar sürerken, ilçenin giriş ve çıkışlarına HPG'liler tarafından hendekler kazıldı, Muş Valiliği, ilçede sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Paylaş

Muş Varto'da dün akşam saatlerinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na yapılan saldırının ardından ilçenin giriş ve çıkışlarının yanı sıra caddelerde HPG gerillaları tarafından hendekler kazıldı. Ayrıca Muş, Erzurum ve Karlıova girişlerine de hendekler kazılarak ulaşım durduruldu.

Öte yandan Muş Valiliği, sabah 08.30 itibarıyla Varto'da sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

VARTO'YA KARA BAĞLANTISI KESİLDİ
Bingöl Dağları’nın eteğinde, üç tarafı dağlık olan ilçenin tek karayolu bağlantısı Muş- Erzurum yolu. Bu yolun kapatılması ve ilçeye giden tali yol üzerindeki köprünün HPG'lilerce yıkılmasıyla ilçenin komşu şehirlerle bağlantısı kesildi. HPG'lilerin bir çok noktaya hakim olduğu Varto’ya dün akşamdan beri giriş ve çıkış yapılamıyor.

Bulundukları noktaları korumaya çalışan asker ve polisin olası saldırılara karşı önlem almaya çalıştığı öğrenildi. İlçeye helikopterlerle takviye güvenlik gücü gönderileceği kaydedildi.

HPG: ASKER VE POLİS SOKAĞA ÇIKMASIN
Muş Valiliği tarafından Varto ilçe merkezinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından HPG gerillaları Varto İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü telefonla arayarak polis ve askere sokağa çıkma yasağı getirildiğini belirtti. Telefonla emniyeti arayan bir HPG gerillası, "Varto'da demokratik özerklik ilan edilmiştir ve tüm sokaklar PKK gerillalarının denetimindedir. Siz polis ve askerlere sokağa çıkmak yasaktır. Kendi can güvenliğiniz için sokağa çıkmayınız. Bundan sonra Varto PKK gerillalarının denetimindedir" dedi.

Varto'da ilçe girişine takviye gelen askerler ile HPG'liler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. (HABER MERKEZİ)

Varto Belediyesi Eş Başkanı Sabite Ekinci evrensel'e konuştu: Asker müdahalesi katliam olur
ÖNCEKİ HABER

Savaşa sanatla direnmek

SONRAKİ HABER

Barış için bloklaşmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...