12 Ağustos 2015 01:30

Bu savaş acilen durmalıdır

Paylaş

MNG işçisi
İstanbul

Bir MNG işçisi olarak AKP Hükümetinin politikalarını değerlendirmek istiyorum. 

Yıl 2002. Sayın Recep Tayyip Erdoğan Siirt halkı tarafından milletvekili seçildi. O tarihte Sayın Abdullah Gül başbakandı ve başbakanlıktan istifa etti, Recep Tayyip Erdoğan başbakanlık görevini resmi olarak Abdullah Gül’den devraldı. 

Ve halka söz verdi. “Ben Kürt sorununu çözeceğim” dedi. Halk ona çok güvendi ve umutluydu. Çünkü Kürt halkı 90’lı yılları yaşamıştı. Barışın tek umudu Başbakan Erdoğan’dı. Bütün halk inanıyordu. Barış olacağına ve yavaş yavaş AKP Hükümeti’nin iç politikayı değiştirmeye başladığına... 

Bir Roboski, iki Reyhanlı, üç Soma, dört Suruç... Daha sayamadığımız çok acı ve utanç verici olaylar yaşadık. Yıl 2015 bir ev kirası 700 lirayken asgari ücret 1000 liradır. Bunların sebebi tek AKP’nin politikasıdır. İşçiler yasal olarak greve çıktı, hükümet grevi yasakladı, işçilerin umudunu, hayallerini yıktı. Artık işçilerin güvenini de kaybettin ey hükümet. 

Gelelim başkanlık sistemine; sen halka dedin ki ‘bana 400 vekil verin, tek başıma sizi yöneteyim.’ Recep bey, sonra 400’den 300’e düşürdün vekilleri ama olmadı hayallerin Recep bey.  Sonra Selahattin Demirtaş dedi ki “Seni başkan yaptırmayacağız.” Aslında halk seni başkan yaptırmadı. Ama sen HDP’ye çok yanlış yaptın. Diyarbakır mitinginde katliam yaşattın. Halkı kucaklayacağına sen milleti öldürmeye çalıştın. 

Seni nasıl başkan yaptırmadık, sana savaşı da yaptırmayacağız. Siz nasıl dediniz, çözüm sürecinin filmini görürsünüz, AKP Hükümeti de savaşı filmde görür. Ve Cudi dağında ormanları yaktınız. Ardından Mersin’de yangın çıktı hemen Mersin’e müdahale ettiniz. Tabi ki müdahale edeceksiniz. Bir yandan Cudi’de orman yanıyordu neden müdahale etmediniz. Bu kötü fikirleri bırakın bir yana. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı her şeyin farkındadır. Tek aşkımız barıştır. 

Bir de buradan sendikalara seslenmek istiyorum. A, B, C sendikalarını demiyorum bütün sendikalara sesleniyorum. Medya karşısına çıkıp da reklam yapmayın. Ülkede bir savaş var neden sessiz kalıyorsunuz. Derdimiz sadece ekmek değil, derdimiz çocuklar ölmesin, babasız kalmasınlar. Kadınları Mecliste hor görüyorlar. Ne olursa olsun ezilenleri görmezden gelmeyin. Size örgütlü olan işçilere savaş ve barışı anlatacaksınız. Sadece koltuk sevdalısı olmayın. Siz eğer görevinizi yerine getirmezseniz sizi o koltuktan indirmesini de biliriz. Siz neden bütün işçi üyelerinizi savaşa karşı sokağa ve meydanlara çıkartamıyorsunuz. Sendika anlayışı bu değildir. Acilen bu savaş durmalıdır. 

ÖNCEKİ HABER

Barış mitingine katılan işçiler: Savaş haklarımızı yok eder

SONRAKİ HABER

Fındık işçilerini taşıyan midibüsün freni boşaldı: 1 ölü 24 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...