07 Ağustos 2015 16:06

Cizre'de şiddetli çatışmalar sürüyor: 1 polis yaşamını yitirdi

Paylaş

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 3 yurttaşın polis saldırısında yaşamını yitirmesini protesto eden Cizrelilere polis saldırdı. Birçok mahallede polisle halk arasında çatışmalar sürerken Yafes caddesindeki roketatarlı saldırıda 1 polis öldü 4 polis yaralandı.

Cizre'de çatışmalar sonrası Uluslararası karayolu üzerinden Nusaybin Caddesi kurulan barikatlarla trafiğe kapatıldı. Dörtyol ve Yafes caddelerinde de çatışmalar devam ederken ilçede, patlama sesleri ve gerçek silah sesleri yankılanıyor.

Çatışma sırasında yüksek bina ve resmi kurumlara keskin nişancılar konuşlandırılırken, kentin birçok caddesi polisler tarafından trafiğe kapatılıp, zırhlı araçlardan halkın sokağa çıkmaması yönünde anonslar yapıldı. Gençler ve polisler arasında başlayan çatışma ilçeye yayılırken, Yafes Caddesi'ne yönelik roketatarla yapılan saldırıda, roketatarın zırhlı bir araca isabet etmesi sonucu 1 polisin yaşamını yitirdiği ve 4 polisin ise yaralandığı belirtildi.

Çatışmalarda yaralanan 4 polisin Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi. Hastaneyi ablukaya alan polislerin hasta ve hasta yakınlarına terör estirdiği öğrenildi.

Saldırı sonrası esnaf kepenk kapatırken sokak ve caddelerdeki halk ise telaşla evlerine sığındı.

Öte yandan ilçede gündüz saatlerinde de garnizon komutanlığına roketatarlı saldırı düzenlendi. (Cizre/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şırnaklılar: AKP'ye boğun eğmeyeceğiz

SONRAKİ HABER

Alevi kurum başkanlarına silahlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...