05 Ağustos 2015 09:11

Çankaya Belediyesi taşeron işçilere işe iade sözü verdi

Paylaş

Çankaya Belediyesi, taşeron Norm Altaş firması bünyesinde çalışırken işten atılan 97 taşeron işçiyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, İşçilerin taşeron şirket bünyesinde temizlik işçisi olarak işlerine devam edeceği kaydedildi. İşçiler ise işe iade gerçekleşene kadar eylemlerini sürdürecek.
Norm Altaş'ta örgütlü DİSK/Nakliyat İş Sendikası Ankara Bölge Temsilcisi Bayram Karkın da belediye yetkileriyle görüştüklerini, işçilere işe iade sözü verildiğini söyledi. Karkın, işçiler işlerine başlayana kadar  Çankaya Belediyesi Fen İşleri Dairesi önünde bekleyişlerini sürdüreceklerini ekledi.
Hizmet alım ihalesinin yeni yapıldığını bildiren ve işten çıkarmalarla belediyenin alakası olmadığını ifade eden belediye açıklaması ise ise şöyle: “Çankaya Belediyemiz tarafından 1 Ağustos 2015 tarihinde,  belediye sınırları dahilinde bulunan tüm yerlerdeki katı atıkların toplanması ve çöp döküm alanına nakli ile yer üstü çöp konteyneri sistemine ait hizmet alım ihalesi yapılmıştır. İhale sonucunda kazanan şirket tarafından 1 Ağustos 2015 tarihinde işçilerin iş akdinin feshedildiğine dair basın yayın organlarında haberler çıkmıştır. Belediyemizin hiçbir işçimizin işten çıkarılmasına yönelik bir iradesi yoktur. Söz konusu işçiler şirket namına temizlik işçisi olarak çalışmaya devam edecektir.” (AnkaraEVRENSEL)

Taşeron işçiler: AKP zihniyetinden farkı yokmuş

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Baluken: MHP elindeki listeyi AKP ile birlikte hazırladı

SONRAKİ HABER

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...