05 Ağustos 2015 08:41

HDP'li Baluken: MHP elindeki listeyi AKP ile birlikte hazırladı

Paylaş

HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başdanışmanı Metin Özkan’ın katıldığı televizyon programında “HDP’ye oy veren 3 bin seçmenin listesini elinde” olduğu yönündeki açıklamasını tehlikeli olduğunu kaydetti.
Hükümete yakın basın aracılığıyla MHP’lilerin bu saldırı ve tehditlerini yapmasını değinen Baluken,  “Demokratik muhalefetin temsilcisi olan partimize ve seçmenimize yönelik MHP’nin geliştirmiş olduğu bu saldırı, aynı dil ve üslubu kullanan AKP iktidarından bağımsız düşünülemez. MHP’nin elindeki listenin AKP ile birlikte hazırlandığı açıkça görülmektedir. AKP ve MHP, HDP seçmenini ortak düşman olarak görmektedir” diyen
Baluken, yargının duruma müdahale etmesi gerektiğini ifade etti.
Baluken yazılı açıklama yaptı. Baluken, HDP’nin Türkiye demokrasi güçleri ile birlikte 7 Haziran seçimlerinde ortaya koyduğu başarıyı hazmedemeyen MHP’nin 7 Haziran’dan sonra, siyasi etik ve ahlaki değerleri hiçe sayan bir üslup ve dil ile HDP’ye ve HDP seçmenine yönelik her türlü hakaret ve saygısızlığı sergilediğine dikkat çekti.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başdanışmanı Metin Özkan’ın 4 Ağustosta katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalar ile durum çok daha tehlikeli bir noktaya geldiğine vurgu yapan Baluken şunları ifade etti: “Özkan’ın parti seçmenlerimiz ile ilgili olarak çantasında 3.000 kişilik bir liste olduğunu ve bu listedeki isimleri tek tek okuyabileceğini ifade etmesi MHP’nin seviyesiz bir politik duruşunun ötesinde karanlık çevrelerle bir iş birliği içinde olduğunun itirafı niteliğindedir. Demokratik bir ülkede insanların Anayasal hakları ve demokratik tercihlerini özgürce kullanmalarından dolayı hedef alınması, onur kırıcı saldırılara maruz bırakılması asla kabul edilemez. Bu, olsa olsa karanlık rejimlerde yaşanabilecek bir durumdur.”

AKP ve MHP, HDP’NİN SEÇMENİNİ DÜŞMAN GÖRÜYOR
Türkiye tarihinde demokratik muhalefetin güçlendiği her dönemde, iktidarlarını korumak isteyen kesimlerin toplumsal gerginliği ve kutuplaştırmayı bilinçli bir şekilde artırarak faşist saldırılara zemin hazırladığını hatırlatan Baluken, “Bugün çantasında 3.000 kişilik listelerle dolaşanlar ile dün Sivas’ta, Elazığ’da, Maraş’ta, Çorum’da katliamlar yapanların aynı gelenekten gelmeleri tesadüf değildir. Demokratik muhalefetin temsilcisi olan partimize ve seçmenimize yönelik MHP’nin geliştirmiş olduğu bu saldırı, aynı dil ve üslubu kullanan AKP iktidarından bağımsız düşünülemez. MHP’nin elindeki listenin AKP ile birlikte hazırlandığı açıkça görülmektedir. AKP ve MHP, HDP seçmenini ortak düşman olarak görmektedir” şeklinde konuştu.

VİDEO: Bahçeli'nin danışmanı Metin Özkan: Çantamda 3 bin kişilik 'şerefsiz' listesi var

YARGIYA ÇAĞRI
Baluken açıklamasında devamla şunları söyledi: “13 Haziran’da AKP’nin resmi kanalı A Haber’de yayınlanan Yaz-Boz adlı bir programda, HDP’ye oy veren belli kesimler açık hedef gösterilmişti. Programda Nişantaşı, Bebek, Taksim, İzmir Karşıyaka, Ankara Çankaya seçmenleri özel olarak hedef alınmış ve Nişantaşı için “Kürtlerin kapıcı dahi yapılmayacağı Nişantaşı’nda HDP’ye 8 bin 178 oy çıktı” denilerek ırkçı dalga o süreçte başlatılmıştı.  Nitekim bugün AKP’nin yayın organlarındaki yazarlardan biri, yeni bir takım isimleri bu listeye dâhil eden bir köşe yazısı kaleme almıştır.
Dolayısıyla MHP’nin elindeki bu liste AKP ile birlikte oluşturulan ve gereği yapılmak üzere MHP’ye teslim edilen bir listedir. Bu son derece tehlikeli bir durumdur. Amaç HDP’ye oy verenleri tehdit etmek, baskı altına almak, diz çöktürmektir.
Çok daha tehlikeli olaylar yaşanmasının önüne geçilmesi için yargının bu duruma derhal el koyması gerekiyor. Bu listeyi hazırlayanlar derhal açığa çıkartılmalı ve yargı nezdinde hukuki süreç işletilmelidir.  Bu listenin hazırlanmasına devletin hangi istihbarat kurumları yardımcı olmuştur? Bu da açığa çıkartılmalıdır. Bu listeyle ne amaçlanıyor? Ne yapılmak isteniyor? Hedef nedir? Bunun üzerine gidilmesi gerekiyor.
Bir siyasi partinin asla çalışma ve sorumluluk alanına girmeyecek olan bu fişleme listesini çantasında bulunduran danışman başta olmak üzere tüm sorumlular açığa çıkartılmalı ve haklarında derhal soruşturma açılmalıdır. Aynı zamanda hedef gösterici yayınlarıyla ortaklığı bulunan AKP medyasındaki isimlerle ilgili de soruşturma başlatılmalıdır.”
Baluken, kirli oyun planlarının amaçlarına ulaşmadan boşa çıkartılacağını belirterek, “Türkiye’de partimiz çatısı altında her geçen gün daha da büyüyen demokratik muhalefetin güçlenmesini engelleyemeyeceklerdir.” (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tuzla'da fabrikada kimyasal madde sızıntısı

SONRAKİ HABER

Çankaya Belediyesi taşeron işçilere işe iade sözü verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...