05 Ağustos 2015 04:45

13 HPG, YPG/YPJ savaşçısının cenazesi memleketlerine uğurlanıyor

Bakanlar Kurulu ve İçişleri Bakanlığının talimatıyla 10 gün Habur Sınır Kapısı'nda engellenen 13 HPG, YPG/YPJ savaşçısının cenazesi, sınır kapısında yapılan otopsi işlemlerinin ardından ailelerine teslim edilerek memleketlerine uğurlanıyor.

Paylaş

Rojava ve Şengal'de IŞİD'le yaşanan çatışmalarda yaşamlarını yitiren HPG'liler Mesut Pusat (Kurtay Cûdî) ve Mehmet Koç (Çiya Agirî), YPG/YPJ savaşçıları Cahit Çapan (Berxwedan Besta), Veysi Cin (Mêrxaz Kato), Fidan Yalçın (Jiyanda Çarçela), Cumhur Turan (Êrîş Colemêrg), Mumin Kasap (Bager Farqîn), Kevin Jochım (Dilsoz Bahar), Ferit Oner (Berxwedan Eylem), Ragip Yildiz (Derweş Patnos), Mehmet Bulun (Dilbirîn Qoser), Ferit Coşkun (Serhed Botan) ve Nuri Aydın'ın (Welat Mûnzûr) cenazeleri Bakanlar Kurulu ve İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla 26 Temmuz'dan bu yana Habur Sınır Kapısın'da engellenerek geçişlerine izin verilmedi. Çocuklarının cenazesini alabilmek için Silopi ilçesine bağlı Başverimli (Tiqabin) beldesinde başlattığı direniş nöbetleri ve HDP'li milletvekillerinin girişimleri sonucu dün gece cenazelerin geçişlerine izin verildi.

Habur Sınır Kapısı'nda otopsi işlemleri biten cenazeler, ailelerine teslim edilerek memleketlerine uğurlanıyor.

Sınır kapısında yapılan otopsi işlemlerinin ardından HPG'liler Pusat'ın cenazesi Şırnak'ın Silopi ilçesinde, Koç'un Ağrı'da, YPG/YPJ savaşçıları Çapan'ın cenazesi Şırnak'ta, Cin'in cenazesi Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, Yalçın ve Turan'ın cenazeleri Hakkari'de, Kasap ve Öner'in cenazesi Diyarbakır'da, Yıldız'ın cenazesi Ağrı'nın Patnos ilçesinde, Bulun'un cenazesi Mardin'de, Coşkun'un cenazesi Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde ve Aydın'ın cenazesi Muş'ta bugün defnedileceği öğrenildi.

Almanya vatandaşı YPG savaşçısı Kevin Jochim'in (Dilsoz Bahar) cenazesinin ise dün gece Hewler'e götürüldüğü ve buradan havayolu ile memleketine götürüleceği bildirildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Okmeydanı'da bir eve polis baskını

SONRAKİ HABER

Kötü Kedi Şerafettin, Uğur Yücel'in sesiyle vizyona girecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...