04 Ağustos 2015 16:16

Habur’da bekletilen cenazeler bu akşam ailelerine teslim edilecek

Paylaş

Habur Sınır Kapısı’nda 10 günden bu yana bekletilen 13 YPG/YPJ ve HPG savaşçısının cenazelerinin geçişine izin verildiği öğrenildi. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Şırnak Valisi ile yaptığı görüşmede cenazelerin bu geceden itibaren geçişlerinin sağlanacağını söylediğini aktardı. 

Rojava ve Şengal'de yaşamlarını yitiren ve Bakanlar Kurulu ile İçişleri Bakanlığı’nın kararı gerekçe gösterilerek 10 günden bu yana Şırnak Silopi’deki Habur Sınır Kapısı’nda bekletilen 13 HPG, YPG/YPJ savaşçısının cenazesinin geçişine izin verilmesi için yapılan görüşmeler sonuç verdi. 10'ncu günün sonunda hem Başverimli beldesinde hem de İbrahim Halil Gümrüğünde nöbet eylemleri başlatan ailelere bu gece cenazelerin teslim edileceğine dair bilgi verildi. 

Faysal Sarı yıldız attığı Tweette “10 gündür sınırda bekletilen 13 şehidimizin cenazesi bu gece ailelerine teslim edilecek.Çocuklarını yüce bir ruhla sahiplenn halkımız sağolsun. Gerilimden medet umanların oyununa gelmemek için, şehitlerimizi büyük bir hassasiyetle, provakasyona mahal bırakmadan karşılayacağız..” dedi

Ailelerle birlikte Başverimli’deki nöbet eyleminde bulunan DBP Şırnak İl Eşbaşkanı Salih Gülenç de, konuya ilişkin verdiği bilgide, HDP milletvekillerinin hükümet yetkilileri ile yaptığı görüşmeler sonucunda bu gece itibari ile cenazelerin geçişlerine izin verileceğini belirtti. 

Gülenç, "Ancak AKP hükümetinin bu güne kadar yürütmüş olduğu politikaları bizlere güven vermediğinden dolayı cenazelerimizi almadan buradan ayrılmayacağız. Dolayısıyla bizler direniş nöbetimize devam edeceğiz" dedi. (HABER MERKEZİ)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Suruç katliamında hayatını kaybeden Vatan Budak toprağa verildi

SONRAKİ HABER

Mürşitpınar’da bekletilen cenazeler için aileler açıklama yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...