04 Ağustos 2015 16:02

Suruç katliamında hayatını kaybeden Vatan Budak toprağa verildi

Suruç katliamında ağır yaralanan Vatan Budak tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Paylaş

Suruç katliamında ağır yaralanan Vatan Budak tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Budak, bugün Gazi Osman Paşa'da yapılan cenaze töreni sonrasında toprağa verildi.

Kobanê’nin yeniden inşa çalışmalarına katılmak üzere gittikleri Suruç’ta 20 Temmuz'da gerçekleşen intihar saldırısında ağır yaralanan Vatan Budak, tedavi gördüğü hastanede 16 günlük yaşam mücadelesi sonrasında dün yaşamını yitirdi. Budak'ın cenazesi bugün Gazi Osman Paşa Karlıtepe Mezarlığı'na defnedildi. 

Cenaze törenine Vatan'ın ailesi ve yoldaşlarının yanı sıra Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Başkanı Çiçek Otlu, HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş da katıldı. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın da Çelenk gönderdi. 

Baba Murat Budak, Vatan'ın yoldaşlarına sarılarak "Biz oğlumuzla gurur duyuyoruz. Bir oğlum daha var adı Özgür. Onu da yetiştireceğiz" dedi. 

Cenazede bayrak ve flama taşınmazken Vatan'ın tabutu üzerine anarşist komünistlerin bayrağı kızıl kara bayrak, Çarşı bayrağı ve kendi fotoğrafı serildi. Budak defnedildikten sonra mezarı başında 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşu esnasında Vatan'ın yoldaşlarından biri Arkadaş Z. Özger'in Alnında Dağ Ateşi şiirini okudu. 

'HESAP MAHŞERE KALMAYACAK'

Vatan'ın mezarı başında konuşan İstanbul Anarşi İnsiyatifinden yoldaşları, "Vatan, devletin zulmünün bitmediği bir yerde  gözlerini yumdu. Yaşama dair tamamlayamadığı ne varsa bıraktığı yerden biz tamamlayacağız" dedi. 

SGDF Temsilcisi İlke Başak Baydar ise Kobane için çıktıkları yolda AKP, devlet ve IŞİD iş birliğinin sonucunda katliama uğradıklarını ifade ederek, "Bugün toprağa 32. öfke tohumumuzu ektik. Hesap mahşere kalmayacak" dedi. 

Son olarak konuşan HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş da Vatan'ın ailesine ve yoldaşlarına baş sağlığı dileyerek şöyle devam etti: "Sermaye kesimlerinin çıkarı uğruna halklar öldürülüyor. Kendi çıkar ve iktidarları için ayrımcı ve ırkçı politikalar hayata geçiriliyor. Gerici güçlere karşı güçlerimizi birleştirip bu anlayışla devam ettireceğiz. Yoldaşlarımızın bıraktığı davayı devam ettirip Dünya'yı ve Ortadoğu'yu özgür, barışçıl ve demokratik bir düzene kavuşturacağız."

Budak'ın ölümünün ardından Suruç katliamında hayatını kaybedenlerin sayısı 32'ye yükseldi. (İstanbul/EVRENSEL) 

 

ÖNCEKİ HABER

Yunus’un ölümünde öğretmene yargı yolu açıldı: Yeniden ölümleri saymayalım diye

SONRAKİ HABER

Habur’da bekletilen cenazeler bu akşam ailelerine teslim edilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...