04 Ağustos 2015 12:01

Gerilla annesinden asker annesine 'Meclis'e gidelim' çağrısı

Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan saldırıda yaşamını yitiren HPG'li Yakup Nas için kurulan taziyeye yapılan yürüyüşün ardından konuşan anne Maşallah Nas, asker ve polis annelerine, 'Gelin bize omuz verin kol kola girelim sokak, sokak dolaşalım. Meclis'e gidelim açlık grevine girelim ama hep beraber gidelim' çağrısında bulundu.

Paylaş

Adana'nın Pozantı ilçesinde emniyet müdürlüğüne yapılan saldırıda yaşamını yitiren HPG'li Yakup Nas annesi Maşallah Nas, asker ve polis ailelerine seslenerek bir araya gelerek bu savaşı durdurabileceklerini söyledi.

Asker ve polis ailelerinin de "Artık yeter" demesi gerektiğini söyleyen Anne Nas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emri ile yüzlerce gencin öldüğünü ifade etti.

Adana'nın Pozantı ilçesinde emniyet müdürlüğüne yapılan saldırıda yaşamını yitiren HPG'li Yakup Nas için kurulan taziye çadırına yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe, Yakay Der, TUHAD-FED, HDP il, ilçe yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. HDP Toroslar İlçe Örgütü binası önünde bir araya gelen yüzlerce kişi HPG'li Nas'ın posterini açarak, Demirtaş Mahallesi'ne doğru yürüyüşe geçti. 

Yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunulduktan sonra konuşan HDP Mersin İl Eşbaşkanı Selman Günbat, geçici AKP iktidarının ülkeyi kaosa sürüklediğini söyledi. 

'BARIŞ İÇİN MÜCADELE EDELİM' 

Ölmekle hiçbir zaman bitmeyeceklerini söyleyen Nas, şöyle devam etti: "Bu şehitler artık son şehitlerimiz olsun. Polis ve asker ölümleri artık son olsun. Asker anneleri gelin bize omuz verin kol kola girelim sokak, sokak dolaşalım Meclis'e gidelim açlık grevine girelim ama hep beraber gidelim. Yeter diyelim artık barış için mücadele edelim." 

Nas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da, "Senin saray savaşına feda edecek evladımızı yok. Senin karşında başımız hep dimdik olacak" diyerek seslendi. 

BABA NAS: HABERTÜRK'ÜN HABERİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR

HPG'li Yakup Nas'ın babası Bahattin Nas'da, Haber Türk Gazetesi'nde Neşet Karadağ imzası ile 3 Ağustos'da yayınlanan "Pozantı'daki saldırıda ölü ele geçirilen teröristin babası konuştu" başlıklı haberi yalanladı. "2 yıl önce İzmir'e üniversite okumaya gitti. Ondan sonra kendisinden haber alamadık. Kaçırılıp ya da kandırılarak dağa götürüldüğünü sanıyoruz. Oğlumun insan öldüreceği aklıma gelmezdi. Üzgünüm. Bir baba evladının terörist olmasını, insan öldürmesini ister mi?" ifadelerinin kendinse ait olmadığını söyleyen Baba Nas, yalan haber yapan gazete ve haberi yapan şahıs hakkında yargı yoluna başvuracaklarını söyledi.

Aile olarak hiç kimseyi "Terörist" olarak görmediklerini belirten baba Nas, çocuğunun 2008 yılının Ağustos ayında devletin baskılarına dayanamayarak PKK'ye katıldığını söyledi.

Pozantı olayı ile ilgili hiçbir gazeteciye görüş vermediğini belirten baba Nas, Neşet Karadağ'ın kendisi ile hiç görüşmediğini ifade etti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Askeri aracın geçişi sırasında mayın patladı

SONRAKİ HABER

Bulanık'ta düzenlenen barış yürüyüşüne polis saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...