04 Ağustos 2015 00:37

‘Biz barış için çaba göstereceğiz’

Çatışma ortamına ve savaş tamtamlarının çalınmasına karşı bir araya gelen LCW ve Ambarlı Liman işçileri, 'Bir arada kalabilirsek bu çatışmayı sonlandırabiliriz. İşyerlerimizde de barış için çaba göstereceğiz' dedi.

Paylaş

LCW ve Ambarlı Liman işçileri, çatışma ortamına ve savaş tamtamlarının çalınmasına karşı bir araya geldi. Eğitim Sen 7 No’lu Şube’de yapılan toplantıda işçilerin konuğu ise Barış Bloku Koordinasyon Üyesi Yazar Nuray Sancar’dı.
Bölgede yaşanan gelişmeleri bütün yönleri ile değerlendiren Sancar, İŞİD’in, ABD’nin Irak politikaları sonucunda ortaya çıktığına vurgu yaptı. Yöntem olarak da ABD’nin savaş yöntemlerini uygulayan kafa kesen, tecavüz eden ve köle pazarlarında insanları satan bir örgüt olduğuna değinen Sancar, “İŞİD Ortadoğunun yeniden dizayn edilmesine dönük emperyalist politikaların ürünüdür. Şimdi ise ‘tehdit oluşturuyor’ gerekcesi ile koalisyon güçleri İŞİD’e karşı savaşıyor. Bölge tam bir kan gölüne dönüştürülmüştür halklar birbirine karşı savaştırılmaktadır” dedi. Sancar Suriye’de ise Kürtlerin kendi bölgelerini koruduklarını ve oluşturulan kantonlarda bölgenin diğer halklarla birlikte yaşadıklarına değindi.
Türkiye’nin bu süreçte Osmanlıcı bir zihniyetle hareket ettiğini, IŞİD’e birçok bakımdan destek verdiğine değinen Sancar, Türkiye nin ABD ile İncirlik ile ilgili anlaştığını ve İncirlik’in açılması ile birlikte çatışmalı ortamın da başladığını ifade etti. Sancar, “Türkiye’nin ‘IŞİD’i vuracağım’ demesi üzerine başlayan operasyonlar Kürt bölgelerine yönelmiştir. Bombardımanın yanı sıra içeride de gözaltı furyası başlatılmıştır. Müzakere süreci bitirilmiştir” dedi.
Başbakanın ‘gerekirse çocuklarımızı feda ederiz’ sözünü hatırlatan Sancar, “Böyle konuşanların çocuklarına bakın askere gitmeyen çocuklardır” dedi. Gelişen işçi hareketinin de bu dönem boğulmak istendiğine dikkat çeken Sancar işçilerin hakları için savaşa dur demesi gerektiğine vurgu yaptı.
Toplantıya katılan işçiler ise yaşanan gelişmelerin işyerlerinde de gerginliğe neden olduğunu belirtti. Hiçbir ölümün kutsanmaması gerektiğinin altını çizen işçiler, ‘barış’ görüşmelerine de yeniden dönülmesi gerektiğini ifade etti. Kendi aralarında bölünmeye karşı çıkacaklarını ve savaşın olmaması için çaba harcayacaklarını söyleyen işçiler, yaşananlara karşı bir arada durmayı başardıklarında çatışmaların sonlandırılabileceğine dikkat çektiler.
Toplantının ardından işçiler, hem toplantı sonuçlarını işçi fabrikadaki arkadaşlarına ileteceklerini, hem de toplantıları işyerlerinde de tekrarlayacaklarını belirttiler. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İnsan sevgisi engel tanımıyor...

SONRAKİ HABER

1700 yıllık tarih et karavanında!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...