03 Ağustos 2015 18:54

Rahmi Emeç'in yeni kitabı İç Konuşmalar yayınlandı

Paylaş

Rahmi Emeç, dört şiir kitabı ve bir öykü-anlatı kitabından sonra, düzyazı metinlerden oluşan İç Konuşmalar adlı kitabıyla okurlarının karşısında. Gazeteci - Şair Emeç, bireyin toplumsal bir varlık olarak, kendisini çevreleyen şeylerle olan ilişkisi, bu ilişkinin doğurduğu; karşı duruşları, yönelişleri, iç burukluklarını, ayrılık ve kavuşmaları dilin sınırlarını zorlayarak okura aktarıyor.
Kısa, ama yaşamsal deneyimlerin süzgecinde damıtılan sözcüklerle inşa edilen cümlelerini, günümüz insanının duyarlılığına çarpıcı bir metaforla sunan Emeç, İç konuşmalar’da 37 metni bir araya getirmiş. Kapağında Porsuk’tan çekilmiş bir fotoğrafa yer verilen kitapta, Emeç’in birer ‘iç yolculukları’ olarak da okunabilecek metinler, bizi yaşadığımız, ama zihnimizin arkasına sürüklediğimiz kimi yaşanmışlıkları suyun yüzeyine çıkarıyor. Kitap, çarpıcı ve bir o kadar da, okuru kendi iç dünyasında yolculuklara çıkaran metinler toplamı olarak da algılanabilir.
Porsuk’tan bir görüntü ve “Anımsa, bir sözümüz vardı; duruyorsa, verildiği yerde…” cümlesiyle başlayan İçkonuşmalar, “Yeri hatırla, söz duruyorsa duruyordur orada…” cümlesi ve fotoğraf sanatçısı İbrahim Demirel’in çekimi bir Rahmi Emeç portresiyle noktalanıyor.
Eskişehir’de doğan Rahmi Emeç, çeşitli işlerde çalıştıktan sonra Eskişehir’de yayınlanan; İstikbal, Sakarya, İki Eylül, Sonhaber gazetelerinde çalıştı. Milliyet Haber Ajansı ve Hürriyet Haber Ajansı Eskişehir bürolarında görev yaptı. Gerçek Dergisi, Emek Gazetesi ve Evrensel Gazetesi’nin Eskişehir temsilcisi görevini yürüttü. Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Eskişehir Şubesi’nin 2002-2006 yıllarında şube başkanlığını yaptı. 1999 yılında gazetecilikten emekli olan Emeç, Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) Eskişehir temsilciliğini yürütüyor. Edebiyata öykü ile başlayan Emeç’in İlk öyküsü, Eskişehir’de yayınlanan Anadolu’da Sanat Dergisinde çıktı. Sonraki yıllarda şiire yönelen yazarın Sevgiyi Dağlara Salacağım, Ertelenmiş Düşler Kitabı, Kırık Zihinler Sahafı ve Bakışsız Gece adında şiir kitapları bulunuyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Ayağını yitirdi kafasını kazandı’

SONRAKİ HABER

Sahil: Gazze'nin tek kurtarıcısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa