02 Ağustos 2015 17:31

'Türkiye halkları evlatlarını kirli zihniyete kurban etmemeli'

Paylaş

HDP  Adana ve Siirt'te AKP hükümetinin savaş konseptini yürüyüş ve basın açıklamaları ile protesto etti. Adana'daki yürüyüş polis engeline takılırken, yapılan açıklamalarda Türkiye halklarının bu kirli zihniyete evlatlarını kurban etmemesi istendi.

HDP Ceyhan İlçe Örgütü ülke genelinde sürdürülen gözaltı operasyonları, Suruç ve Zergele katliamları ile YPG/YPJ ve HPG'lilerin cenazelerinin ailelerine teslim edilmemesini protesto etmek amacıyla HDP Ceyhan Bölge Temsilciliği önünde bir araya geldi. "Ölümlere sessiz kalmak. Ölümlere ortak olmaktır" pankartını açan binlerce yurttaş, AKP Ceyhan İlçe Teşkilatı binasına doğru yürüyüşe geçti. 

Yürüyüşe, HDP Adana il ve ilçe yöneticileri, KJA, HDK, Barış Anneleri aktivistleri ve DEMGENÇ aktivistlerinin yanı sıra binlerce yurttaş katıldı. "Biji Serok Apo", "Katil İŞİD işbirlikçi AKP", "Şehit namirin" ve "Öcalan" sloganı atan kitlenin önü Orhan Kemal Bulvarı'nda TOMA ve zırhlı araçlar eşliğinde polisler tarafından kesildi. HDP yöneticileri ile polislerin uzun süre yapılan görüşmelerinin sonuç vermemesi üzerine kitle, zırhlı araçların önünden basın açıklamasını yaptı.

AKP INSANLARIMIZI KATLEDIYOR

Açıklamayı yapan HDP Ceyhan İlçe Eşbaşkanı Delal Mamuk, yapılan operasyonların ne ahlaki nede insani bir boyut taşımadığını vurguladı. Buradaki amacın kardeşin kardeşe öldürtmek olduğunu ve kan üzerinde kendilerini yaşatmak olduğunun altını çizen Mamuk, AKP ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a "İslamı savunup İslam'ın arkasına sığınıyorlar. Hangi kitapta yazıyor ölen birinin bekletilmesi. 13 gencin cenazeleri niye bekliyor?" şeklinde seslendi.

Açıklama sloganlar eşliğinde sona ererken, polisin ilçedeki ablukası devam ediyor. 

'ERDOĞAN 7 HAZIRAN HEZIMETINDEN SONRA SAVAŞ BAŞLATTI'

Siirt'te HDP Kurtalan İlçe Örgütü öncülüğünde ise,"Size savaş yaptırmayacağız" sloganıyla, Sanat Sokağı girişinde basın açıklaması gerçekleştirildi. HDP ve DBP Siirt ile ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaşın katıldığı açıklamada, "Size savaş yaptırmayacağız" yazılı ve üstünde barış temalı resimlerin bulunduğu pankart açıldı.

'TÜRKIYE HALKLARI BU KIRLI ZIHNIYETE EVLATLARINI KURBAN ETMEMELIDIR'

Açıklamayı yapan HDP Kurtalan İlçe Eşbaşkanı Abdulgafur Kubilay, uzun bir sürenin ardından toplum olarak yeniden kirli bir savaşa şahitlik ettiklerini belirterek, "AKP hükümeti bu kirli savaşı, Kürt sorununun çözümü için herhangi bir projesi olmadığı için başlattı. Çözümdeki samimiyetsizliğini Dolmabahçe Mutabakatı'nı yok sayarak ortaya koyan Erdoğan, 7 Haziran seçimlerinde de aldığı hezimetle beraber savaşı başlattı" dedi. 

Demokratik güçlerin AKP hükümetinin kirli politikalarına karşı durarak savaşı durdurmasını isteyen Kubilay, "Türkiye halkları bu kirli zihniyete evlatlarını kurban etmemelidir" diye belirtti.

Açıklama alkışlar eşliğinde sona erdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Şirinevler Meydanı'nda barış eylemi

SONRAKİ HABER

Şile'de 4 kişi boğuldu, 1 kişi denizde kayıp

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...