02 Ağustos 2015 07:42

Savaş medyası uygun adım marş!

Paylaş

Medya, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bizzat devreye koyduğu savaş konsepti ile “uygun adım marş” ilerliyor. Tıpkı çoğunluğu çocuk 34 kişinin katledildiği Roboskî katliamında olduğu gibi Zergelê katliamında da Türkiye medyası, sağır sultanları oynadı.

Erdoğan’ın “başkanlık hayalleri” için devreye koyduğu savaş sürecinde, TSK sivilleri hedef alırken, Türkiye medyası ise “üç maymun”u oymaya devam ediyor. Ağrı’da üç kişinin bir evde katledilmesini “Eylem hazırlığındaki PKK’lılar öldürüldü” şeklinde servis eden medya için, 34 köylünün katledildiği Roboskî katliamında olduğu gibi, 8 köylünün savaş uçaklarıyla bombalandığı Zergelê katliamı da haber değeri taşımadı.

Yaşanan katliamın ardından Akşam, Sabah, Star, Takvim, Yeni Şafak, A Haber ve Kanal 24 gibi AKP’nin kontrolündeki medya katliamı görmezden gelirken, CNN Türk, DHA, Milliyet ve Hürriyet’in de aralarında bulunduğu Doğan Medyası da katliamı ya haberleştirmedi ya da maniple etti.

CNN Türk, AKP’nin savaş medyasından daha hızlı davranarak “Orası köy değil PKK kampı” şeklinde haberlerle manipülasyona başvurdu. Zaman, Radikal ve Cumhuriyet ise DİHA ve ANF tarafından servis edilen katliam fotoğraflarına yer vermelerine rağmen katliamı sadece bir iddia olarak haberleştirmekle yetindi.

SAVAŞ MEDYASI HİÇ GÖRMEDİ

Bugün çıkan gazeteler ise Zergelê katliamını görmezden gelip, savaş çağrısı manşetleri atarak güne başladı. AKP’nin savaş medyasından hiçbir gazete TSK uçaklarının sivil katliamını görmezken, “PKK için çember daralıyor”, “İşte vurulan PKK kampları”, “Teröre tokat halka şefkat” şeklinde manşetler atıldı. Katliamın bir gün sonrası “Korku salmalıyız” diyen Vahdet gazetesinin manşetinde, “İyi insan PKK’yı yenemez” şeklinde atılan başlık altında çözüme dönülmemesi ve PKK’ye karşı “Kinci, küstah, dengesiz ve zalim” olunması gerektiği yönünde haber servis edilmesi dikkat çekti. Savaş medyasının ön cephesinde yer almaya çalışan Aydınlık ise sivil katliamına değinmezken, hava operasyonlarının sürdüğünü, bu yüzden de PKK’nin önde gelen isimlerinin Kandil’i terk ettiğini iddia etti. Aydınlık Barzani’nin PKK’ye yaptığı “Federal Kürdistan’ı terk edin” yönündeki çağrıya da 1. sayfasında yer verdi.

Evrensel, Özgür Gündem ve BirGün haberi manşetine taşırken, Yurt ‘TSK uçakları Kandil’de köyü mü vurdu’ dedi (MEDYA SERVİSİ)

Kaynak: DİHA

ÖNCEKİ HABER

İdil'de çöp konteynerindeki patlayıcı infilak etti: 1 polis yaralı

SONRAKİ HABER

Lice Belediyesi Eş Başkanı Erkuş tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...