31 Temmuz 2015 11:00

Nusra, Eğit-Donat grubunun üssüne saldırdı: 20 ölü

Paylaş

El Kaide’nin Suriye kolu el Nusra Cephesi, bu sabah saatlerinde ülkenin kuzeyinde ABD ve Türkiye’nin Eğit-Donat programı çerçevesinde oluşturulan 30. Tümen’in karargahına saldırdı. Sabah 4.30’da Halep’in kuzeyindeki Azez yakınlarında yer alan üsse yapılan saldırıda, el Cezire’nin haberine göre Eğit-Donat grubundan 20 militan öldü, 18 militan da yaralandı.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü ise ABD öncülüğündeki koalisyona bağlı uçakların Azez yakınlarındaki Nusra mevzilerini vurduğunu duyurdu. El Cezire bu saldırıda en az 20 Nusra militanının öldüğünü duyurdu.

Nusra, dün de Türkiye-ABD ortaklığıyla Türkiye topraklarında eğitilip Suriye’ye sokulan Eğit-Donat grubunun liderini ve 20’yi aşkın üyesini alıkoymuştu. Eğit-Donat grubu 60 kişiden oluşuyordu.

Nusra tarafından bu yıl İdlip’ten silinen Batı destekli 2 gruptan(diğeri Hazım Hareketi) biri olan Suriye Devrimciler Cephesi’nin lideri Cemal Maruf’un yeni örgütü Ceyş’ül Tuvar da kendilerine yönelik Nusra saldırısında 8 savaşçılarının öldürüldüğünü açıkladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Abisinin tecavüzüne uğrayan genç kadın intihar etti

SONRAKİ HABER

‘Bambaşka’ bir film

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...